Førstehåndsindtryk er altid vigtige i mødet med nye mennesker. Men hvad betyder det i øvrigt i forhold til dit hjem? Mange af os tænker måske ikke så meget over hvilket signal vores hus udsender udefra, men er mere fokuseret på at skabe et flot indemiljø. Men Det kan altså gøre noget ekstra for både din egen kærlighed til dit hjem, og i forhold til hvordan andre opfatter din bolig, hvis du plejer facaden på dit hus.

Her tænker vi på pleje af fliser i indkørslen og brædder på terrassen, algebehandling af dit tag, pudsning af vinduer, en velplejet have, og hvad der ellers kunne få dit hjem til at skinne om kap med solen.

Rens fliser og tag for alger
Et godt sted at starte, hvis du ønsker at shine førstehåndsindtrykket på din bolig op, er ved at få professionel hjælp til at rense fliser, terrasse og tag for alger. Det kan gøre en verden til forskel ved glansen på dit tag, og det anbefales faktisk, at man får en algebehandling af taget en gang om året, da alger ikke kun skader førstehåndsindtrykket af dit hjem, men rent faktisk også slider på taget og kan skabe omkostningsfulde skader.

Efter sådan en behandling vil din terrasse være klar til at modtage gæster til sommerens mange festlige udendørsarrangementer.

Puds vinduer jævnligt
Et andet trick til en velplejet bolig er jævnlig vinduespudsning. Dette kan man vælge selv at give sig i kast med, eller man kan få en professionel til at gøre det.

Hvis du vælger selv at gøre det, så får du her den bedste guide til at opnå det flotteste resultatet:

Først og fremmest så sørg for at have udstyret i orden. Her anbefales det at du bruger en god indsæberbørste med microfiberovertræk. En god skraber er alfa omega, hvis du vil opnå et godt resultat.

Brug en sæbeblanding bestående af lunkent vand, opvaskemiddel og eddike til at pudse dine vinduer. Derudover så er teknikken heller ikke ligegyldig; start altid i øverste venstre hjørne og bevæg skraberen mod højre i en jævn og hurtig vandret bevægelse fra side til side nedover vinduet. Tør til sidst efter med en klud.

Slå græs og plant blomster
Intet ser mere sjusket ud end en have med meterhøjt græs og ukrudt. Derfor er et godt tip til at oppe det gode førstehåndsindtryk af din bolig at slå dit græs og huske at fjerne ukrudt. Derudover kan du med fordel plante blomster i krukker, som kan stå i indkørslen eller omkring hoveddøren. Dette skaber en hyggelig atmosfære, til når der kommer gæster.

Førstehåndsindtryk af dit hus. En velplejet have kan få dit hjem til at skinne om kap med solen. Foto: ABW