Begivenheder

Andre nyheder

Foto: ABW

Coronapres tvinger region til yderligere udskydelser

Nu udskydes planlagte operationer og behandlinger nu frem til udgangen af februar. Behandling af akut sygdom, skade og livstruende sygdomme er ikke berørt af situationen med COVID-19. Region Sjælland har i øjeblikket 152 indlagte patienter med COVID-19, hvoraf 24 er indlagt på intensiv.

21. januar 2021
Pressefoto

Teaterkreds flytter fem opførelser og aflyser én

Forlængelsen af restriktionerne på kulturområdet til og med 7. februar har ramt også Vestsjællands Teaterkreds hårdt. Siden udmeldingen har der været travlhed på Teaterkontoret i Herrestræde. I perioden 23. januar til 7. februar skulle teaterforeningen nemlig have afviklet hele seks opførelser. Der er nu fundet løsninger for de fem, og én er desværre aflyst. Alle med billet til de berørte forestillinger har fået besked.

21. januar 2021
Stemning på stranden

Stemning på stranden

Tang, sand, sten, kulde. Mange tak til Mette Fabel for dette foto fra Kelstrup strand.

21. januar 2021
Foto: ABW

Børneteater med racersneglen Robert

Eventyret om Racersneglen Robert er en magisk, musikalsk rejse for de mindre børn ind i et univers fyldt med finurlige og forunderlige væsner. Det kan opleves på Skælskør Bibliotek. 

21. januar 2021
Foto: ABW

Forebyggelses- og Seniorudvalget sender tak til medarbejderne

Coronakrisen har vendt op og ned på alles hverdag. Der er ikke meget, der er, som det plejer at være. Det gælder også hos medarbejderne i Center for Sundhed og Ældre, som hver dag gør en ganske særlig indsats i en rigtig svær tid, hvor arbejdssituationen er markant ændret for de fleste, og hvor værnemidler og smitterisiko desværre er blevet et vilkår.

20. januar 2021
Et pletskud

Et pletskud

Borreby Alléen klædt i hvidt er et fabelagtigt motiv. Tusind tak for billedet, siger vi til Bent Rasmussen, Skælskør.

20. januar 2021
Politirapporten

Politirapporten

Politiet foretager løbende tilsyn med, at COVID-19 reglerne overholdes, og i langt de fleste tilfælde er folk rigtig gode til at efterleve dem. Men fredag klokken 16.06 opdagede en politipatrulje, at en lille, interimistisk frisørsalon i Korsør holdt åbent, hvilket ikke er tilladt for tiden. Betjentene oplyste dem, der var i salonen, om reglerne, og frisøren blev sigtet efter sundhedsloven.

20. januar 2021
Heidie Schjoett Grummesgaard pressefoto

Nu kan du læse igen!

Fra tirsdag den 19. januar har Slagelse Biblioteker og Borgerservice indført konceptet ’Click & Collect’, som betyder, at læsehungrende lånere nu kan afhente deres reserverede bøger!

20. januar 2021
Foto: ABW

Uffe Holm – “StayTheFuckHome”?

Hvordan klarer man at gå op og ned af sin kone og sine børn, mens man som ordblind prøver at holde disciplinen i hjemmeskolen? Hvad sker der når man opdager hvor røv irriterende ens kone kan være? Hvad sker der for de mange dumme spørgsmål man selv pludselig stiller, fordi man røvkeder sig og er bange for stilheden? Uffe Holm besøger Slagelse Musikhus.

20. januar 2021
Nye tal viser eksplosion i iværksætteri i andet halvår af 2020

Nye tal viser eksplosion i iværksætteri i andet halvår af 2020

Tal for 2020 viser et overraskende sprudlende iværksættermiljø – også konkurstallene er så lave, at det ikke rimer på krise. Ifølge Bo Rasmussen fra data- og analysevirksomheden Experian er der dog skyer i horisonten…

19. januar 2021
Foto: ABW

Nyuddannet IT-supporter søges

Er du serviceminded og sætter du en ære i at have tilfredse brugere, har et godt humør og er seriøst arbejdende, så er det dig Slagelse Kommune mangler!

18. januar 2021
Pressefoto

De danske ringborge fra vikingetiden kan blive verdensarv

Et digert værk på knap 400 sider er nu underskrevet af kulturminister Joy Mogensen og sendt til Paris. Modtageren er International Council on Monuments and Sites (ICOMOS), som varetager ansøgninger om at blive optaget på UNESCOs liste over verdensarv. Dermed har de fem danske ringborge fra vikingetiden – bl.a. Trelleborg og Borgring – officielt søgt om optagelse på den prestigefyldte liste.

17. januar 2021
Garn-takeaway

Garn-takeaway

Strikkenet, der har butik på Bredegade 4, sætter nu endnu mere fart på webshoppen. Bestil garn og tilbehør på hjemmesiden. Ring/sms til 20148124 eller skriv en email – og hent dit garn i bagbutikken.

17. januar 2021
Sne over Slagelse

Sne over Slagelse

Tusind tak til Camilla Christensen for et par flotte fotografier af vintervejret i Slagelse.

17. januar 2021
Den billedskønne sne

Den billedskønne sne

Se billederne af smukke Antvorskov Klosterruin i vinterdragt. Dit Slagelses fotograf, Anne Beth Witte, var en tur forbi. Hvordan ser det ud hos dig?

17. januar 2021
Foto: ABW

Ny proces for godkendelse af onlinekøb

​Nye sikkerhedskrav fra EU betyder, at alle online køb skal underlægges en ”stærk kundeautentifikation”. Her kan du se, hvilke løsninger du kan benytte som forbruger.

17. januar 2021
Foto: ABW

Whodunnit? – et vaskeægte tyverimysterium

Sebastian Klein er elsket af store og små. Hans bøger om mærkelige, vilde, klamme og farlige dyr er hårrejsende, sjov og spændende læsning. Derfor vil alle naturligvis gerne låne og læse hans bøger! Men… hele bibliotekets samling af Sebastian Klein bøger (selv Sebastian Klein pegebøgerne om bondegårdsdyr og dyr i zoo) er blevet stjålet!

17. januar 2021
Foto: ABW

9600 bilister blev sigtet for at køre for stærkt i uge 1

Seneste hastighedskontrol før Corona var i august 2019, hvor ca. 10.000 bilister blev sigtet for at overskride hastighedsbegrænsningerne. Med andre ord er tallene fra starten af året stort set på samme niveau, men med meget færre biler på vejene.

16. januar 2021
Foto: ABW

Nu kan du se, hvornår der er mest plads i bussen

Movia lancerer nu en ny webapp, der viser, hvor mange der er med bussen. Det skal gøre det muligt for kunderne at planlægge rejsen bedre.

16. januar 2021
Foto: ABW

Vaccinationsindsatsen er kommet godt fra start

Sundhedsstyrelsen gør status over den første del af vaccinationsindsatsen. ”Jeg er stolt af indsatsen i Danmark. Vi har opnået en meget hurtig og effektiv udrulning af vaccinationerne. Det er lykkedes regioner, kommuner og praktiserende læger at vaccinere langt hovedparten af beboerne på plejehjemmene samt store dele af det kritiske frontpersonale på sygehuse og plejecentre, og de melder om stor tilslutning. Det betyder, at vi i Danmark er det EU-land, der er længst med at vaccinere befolkningen,” siger Søren Brostrøm.

15. januar 2021