Junglen gror tæt om Sjællands Teater i februar-marts 2022. Jungledyret Hugo og hans venner går for første gang nogensinde på teaterscenen. Der bliver sving i lianerne og fuld knald på jungletrommerne i en forestilling, der samtidig har fokus på klimakampen og biodiversitet.

Det sjældne jungledyr Hugo bliver fanget og bragt til storbyen for at agere kæledyr for rigmandsdatteren Simone. Rigmanden Conrad har brændt skoven af for at tjene penge på palmeolie, men ser hurtigt, at der er større potentiale for at tjene penge på det nuttede dyr og beslutter sig for at gøre Hugo til filmstjerne. Men det er ikke nemt at tæmme et jungledyr som Hugo.

Historien om Jungledyret kom til verden allerede i 1966, da Flemming Quist Møller digtede ham frem i en godnatsang til sønnen Carl Quist Møller. Siden har Jungledyret levet i mange formater. Først som figur i DR’s Børneradio i 1986 og efterfølgende på bog baseret på fortællingen fra Børneradio. Flemming Quist Møller var forfatter til bogserien, mens Carl Quist Møller, der oprindelig var modtager af Hugo-godnatsangen, illustrerede bøgerne. Jungledyret Hugos popularitet blev så stor, at han i 1993 kom på biograflærredet. Hugo fik ny form og farve, Ræven Rita fik en større rolle, men historien og kunstnerne bag var fortsat de samme.

Nu lægger Sjællands Teater hus til, at Jungledyret Hugo kan holde verdenspremiere på teaterscenen. Flemming Quist Møller var i sidste sæson forfatteren bag forestillingen Cykelmyggen Egon. I år lader han og det topprofessionelle produktionshold Jungledyret Hugo få plads på scenen.

Kunstnerisk direktør, Brian Kristensen udtaler:
– Historien kender vi fra tidligere, og vi kan lade os underholde, gyse og håbe. Samtidig kan vi bruge historien i en verden, hvor sociale medier og selvpromovering kan overskygge det naturlige og nære. Og vi kan få genopfrisket, at det er mere vigtigt end nogensinde at passe på naturen og dyrene – vigtigere end det er at tjene penge.

Jungledyret Hugo er et festfyrværkeri af skuespil, sang og dans for både børn og voksne.

Fakta om forestillingen:

JUNGLEDYRET HUGO
Produceret i 2022 af Sjællands Teater som co-produktion med Bellevue Teatret

Varighed: 120 minutter inkl. pause
Aldersanbefaling: Fra 5-105 år
Spiller: Slagelse Teater d. 19.-27. februar 2022
Holbæk Teater d. 4.-20. marts 2022

Billetter: 65-225 kr. Købes via www.sjællandsteater.dk

Skoler i Slagelse Kommune kan bestille gratis billetter via https://skolenivirkeligheden.dk/slagelse/forloeb/kultur-samfund/jungledyret-hugo-slagelse
Skoler i resten af landet kan købe billetter til 40 kr. ved henvendelse til mrs@sjteater.dk

Medvirkende: Laurids Skovgaard Andersen (Hugo), Rebekka Bjerre (Simone), Rikke Buch Bendtsen (Delle Kaya), Kristian Høgh Jeppesen (Conrad), Malaika Berenth Mosendane (Rita), Rai del Valle (danser), Laura Thanning (danser), Ida Vibe Breinholt (danser), Ivan Spahi (danser)

Manuskript & instruktion: Flemming Quist Møller og Jesper Mechlenburg
Musik: Jesper Mechlenburg
Koreografi: Nicky Andersen
Scenografi & kostumer: Astrid Lynge Ottosen, Karin Ørum
Dukkemager: Karin Ørum
Lyddesign: Jakob Pørtner
Lysdesign: Malthe Huagaard

Det kunstneriske hold – et udvalg:

Flemming Quist Møller (Manuskript):
Hugos opfinder og videre følgesvend. Samarbejdet med Sjællands Teater opstod i 2011, da Cykelmyggen Egon havde premiere. I år har Flemming Quist Møller i samarbejde med Jesper Mechlenburg leveret manuskriptet til Jungledyret Hugo. Flemming Quist Møller har gennem hele livet været drevet af nysgerrighed, hvilket har givet ham mange titler; bl.a. kan nævnes musiker, tegner, animator, skuespiller, instruktør og forfatter.
Flemming Quist Møller har i årenes løb modtaget en stribe udmærkelser. Senest blev han i 2019 tildelt Statens Kunstfonds livsvarige hædersydelse.

Jesper Mechlenburg (Manuskript, instruktion og musik):
Komponist, sangskriver og nu også i rollen som instruktør. Jesper Mechlenburg blev uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium i 2001 og har siden komponeret, produceret og arrangeret musik til tv-serier, film, ballet og skuespil. I rækken af opgaver kan nævnes Hvidesande, TV2 (2021), Julefeber, DR (2020), Robin Hood, Det Kongelige Teater (2013). I 2009 var Jesper Mechlenburg en del af holdet fra Holbæk Teater, der modtog Årets Reumert for bedste musikteater med forestillingen 69 – en rockteaterkoncert. Jesper Mechlenburg har desuden udgivet albums med duoen UHØRT samt skrevet sange til bl.a. Søren Huus, Coco O. og Claus Hempler.

Nicky Andersen (Koreograf):
I 2017 tog Nicky Andersens karriere fart, da han blev koreograf på Disneys Aladdin, men Nicky startede med at danse allerede som 4-årig. Nicky Andersen har vundet stribevis af Danmarks- og Verdensmesterskaber i forskellige dansestilarter. I dag arbejder Nicky Andersen både som danser og koreograf. Blandt hans seneste danseopgaver kan nævnes Taylor Swifts show til American Music Award i 2020 og Shakiras Halftime Show i Super Bowl.

Karin Ørum (Dukkemager):
Gennem 20 år har Karin Ørum været fuld beskæftiget som scenograf, rekvisitør, dukkemager og kostumedesigner. Karins er særlig skrap inden for fremstillingen af dukker med bevægelsesfunktion. Da Det Kongelige Teaters Hobitten spillede i Ulvedalene i 2021, var Karin Ørum kvinden bag de imponerende dukker.

Laurids Skovgaard Andersen (Hugo):
I rollen som Hugo har Laurids Skovgaard Andersen travlt med både dans og skuespil. Tidligere har han være med i en række teater- og tv-produktioner bl.a. Tinka og Kongespillet, TV2 (2019), Ragnarok, Netflix (2020) og Der Kommer en Dag, Zentropa (2016).

Rebecca Bjerre (Simone):
Rebecca Bjerre er med sin dans og skuespilpræstation blevet et kendt SoMe-ansigt. På platformen TikTok har Rebecca over 100.000 følgere. Jungledyret Hugo er Rebekka Bjerres debut på teaterscenen.

Malaika Berenth Mosendane (Rita):
Malaika Berenth Mosendane startede sin karriere i Holbæk Drama College, hvor hun allerede som 15-årig viste et talent ud over det sædvanlige. Siden har hun uddannet sig og spillet med i Til ungdommen på Teater V, og hun spiller hovedrollen i Netflix’ nye danske serie Chosen.

Laura Thanning (Danser):
17-årige Laura Thanning er lokal Slagelse-pige. Dansen har fyldt hendes liv, siden hun var 5 år, og hele tre gange er hun kåret som verdensmester i hip hop. Laura Thanning glæder sig til at stå på scenen til premieren i sin hjemby.

 

Pressefoto