Sand mellem tæerne, sol i ansigtet og sjove aktiviteter vil danne rammen for Slagelse Biblioteker og Borgerservices nyeste sommertiltag: Strand pop up! For første gang nogensinde kan du finde biblioteket på enkelte af kommunens smukke strande.

Rødderne og de trygge huse forlades, og personalet drager ud i det danske sommerlandskab med Bogmobilen. Med udgangspunkt i Bogmobilen vil du opleve pop up events med involverende kulturformidling og et særlig fokus på fællesskab og medborgerskab.

Masser af sjov for børn
For børn sker der flere spændende, skæve og anderledes ting.
De kan nemlig deltage i konkurrencer om f.eks. at bygge det mest fantastiske sandslot, teste deres motorik i Sommeravisens små konkurrencer og mange andre sjove ting. Alle deltagende børn kommer på bibliotekets transportable Wall of fame, hvis de altså vil have deres billede lagt på.

Børnebibliotekar og Bogmobil-kører Gunver Lynge Olsson ser frem til at møde børnefamilierne på strandene og udtaler; ”Jeg glæder mig til, at vi kommer ud til de steder, hvor mange ferieramte børn allerede er. Der kan vi give dem inspiration til sommerens læsning, udfordre dem i sjove lege og give dem et indblik i bibliotekets verden på en anderledes måde”.

Pop up arrangementerne er kommet i stand med tilskud fra Slagelse kommune, og det er gratis for alle børn at deltage i aktiviteterne.

Find Bogmobilen nær dig
Du kan følge med i, hvad der kommer til at ske på stranden, og hvor vi popper op på Slagelse Biblioteker og Borgerservice ’s Facebookside eller slagelsebib.dk – og husk, du kan sagtens være med på flere forskellige dage, for hvem ved, hvad vi finder på af nye og spøjse ting.

Bibliotekets lille Bogmobil og de søde bibliotekarer kan findes på følgende strande i tidsrummet mellem kl. 11.00 og 16.00 – hvis det regner, flytter vi til byens bibliotek:

Uge 29:
Mandag: Stillinge Strand (Stillinge Strandvej 25, 4200 Slagelse)
Torsdag: Kobæk Strand (Kobækvej 85, 4230 Skælskør)
Uge 30:
Mandag: Stillinge Strand (Stillinge Strandvej 25, 4200 Slagelse)
Torsdag: Ceresstranden (Grønningen 22, 4220 Korsør)
Uge 31:
Mandag: Kobæk Strand (Kobækvej 85, 4230 Skælskør)
Onsdag: Ceresstranden (Grønningen 22, 4220 Korsør)

 

Foto: ABW