Da Dagli’Brugsen lukkede i Boeslunde tog de lokale ildsjæle fat. Nu er en ny købmand åbnet. Torsdag blev de hyldet, da de fik overrakt årets landdistriktspris.

Da det stod klart, at Coop ville lukke Dagli’Brugsen i Boeslunde, gik de frivillige ildsjæle selv i aktion. Der blev hurtigt nedsat en bestyrelse, afholdt borgermøder og solgt andelsbeviser for 600.000 kr. I dag er der fortsat en lokal butik i Boeslunde. For på trods af udfordringer undervejs lykkedes det de frivillige at åbne en ny købmand i samarbejde med Dagrofa, og 1. marts kunne den nye og istandsatte butik slå dørene op for første gang. Den indsats blev torsdag aften hyldet, da de frivillige ildsjæle modtog landdistriktsprisen – Årets Landdistriktsindsats.

– Det er et rigtig stort og hårdt arbejde, som de frivillige har gjort. Det har krævet målrettethed og udholdenhed samt evnen til at involvere lokalsamfundet. På den måde lever det på fineste vis op til kriteriet om, at indsatsen skal afspejle den gode vilje og fællesskabet i lokalområdet, og derfor var vi også enige i dommerkomiteen om, at de frivillige bag Boeslundes nye butik skal have årets pris, siger Anne Bjergvang (A), som er medlem af dommerkomiteen.

De frivillige bag butikken i Boeslunde var et af fire projekter, som var nomineret i år. Udover Boeslundebutikken var den gamle skolegrund i Venslev, Velkomstgruppen i Bisserup og Flakkebjerg amfiteater og madpakkehus også nomineret til prisen. Men der var enighed dommerkomiteen om, at give årets pris til folkene bag butikken i Boeslunde sammen med den check på 10.000 kr., som følger med prisen.

– Boeslunde er et eksempel til efterfølgelse, hvor man i lokalsamfundet tager skéen i egen hånd, når det gælder. I det her tilfælde er det kampen for at fastholde lokale indkøbsmuligheder og lokale arbejdspladser, men det kunne også være andre ting, som et lokalsamfund går sammen om og kæmper for. Det vil vi gerne anerkende, siger Pernille Ivalo Frandsen (V), medlem af dommerkomiteen.

Udover de 10.000 kr. får vinderne også en indgraveret messingplade samt et træ, som kan plantes i Boeslunde.

Pressefoto