For mange mennesker er Teddy Nielsen fra Slagelse måske allermest kendt for sin street-butik, Airborne, der nu har 15 års jubilæum. For Teddy Nielsen er det stadig lidt urealistisk, at der nu er gået så lang tid. Nu satser han alt på et nyt projekt ved navnet ”Dream On”, som han mener kan sparke gang i ungdommen i Slagelse.

2014 lærte Teddy Nielsen at drømme

For Teddy Nielsen blev 2014 året, hvor han smed sit fjernsyn ud:153dQ2394

”Jeg lå en dag og zappede, og tænkte så; Fuck man, er mit liv virkeligt ikke vigtigere end det her zapperi. Så smed jeg det ud, tog en kold tyrker. Jeg er da stadig sund og rask”, griner Teddy Nielsen lidt af sit stunt, og erkender da også, at han godt kan savne det engang imellem – især når han har tømmermænd:

”Så vil jeg nok bare gerne se det dummeste, man overhovedet kan se”, og erkender samtidigt, at han dog stadig bruger Netflix. Det meste af den fritid, som han før brugte på sit fjernsyn, bruger han dog nu på bøger:

”En af mine yndlingsbøger er ’4 timers arbejdsuge’ af Timothy Ferris. ’Syv Gode Vaner’ er også en klassiker. Jeg er også stor fan af ’Nuets Kraft’; i det hele taget er jeg bare meget glad for den der amerikanske psykologi – hvor stort tør du drømme-agtigt”, og forklarer dermed hvorfor netop 2015 bliver et fantastisk spændende år – ikke bare for Teddy Nielsen, men også for Slagelse.

Dream On startede i 2014

“2014 blev jo året, hvor jeg startede mit projekt, Dream On. Jeg besluttede en dag, at jeg ikke ville samle mod mere; det kunne jeg jo gøre hele mit liv. Så åbnede jeg munden, og fra jeg havde åbnet munden, lagt planerne ud osv. begyndte det lige pludseligt at gå herre-stærkt. Jeg tror virkeligt, at 2015 bliver det år, hvor vi får gennembruddet med Dream On“, fortæller arkitekten selv om sit projekt.

Dream On er, som Teddy Nielsen med egne ord vil beskrive det, et kulturelt ungdomshus. Det skal huse en skatepark med plads til både skateboards, løbehjul, BMX og andre sportsgrene i den dur. Derudover skal der være en scene, hvor man kan komme og høre musik eller foredrag. Og om sommeren skal der være tændte grille udenfor og lækre samværsarealer: ”Det skal bare være et samlingssted for Slagelses unge mennesker”, understreger Teddy Nielsen, og fortæller også at han allerede er blevet kontaktet af bl.a. skoler, der synes, at det vil blive skønt med et sted, hvor de kan tage hen og dyrke den idræt, som Dream On skal huse.

Inspiration fra skateboardet

Inspirationen til det store millionprojekt i Slagelse kommer fra Teddy Nielsens egen færden i skatemiljøet: ”Det har sgu bragt mange gode ting med sig, det pokkers skateboard”, siger han med et grin og fortæller om, hvordan hele miljøet omkring ham har taget positivt imod det.

”Det kan sagtens lade sig gøre i Slagelse. Der er helt sikkert et miljø til det, det er jeg ikke i tvivl om; og så ville det også være stort af Slagelse, hvis de kunne tilbyde et sådant sted til ungdommen”, siger Teddy, der benytter lejligheden til at rose kommunen for dens velvilje og positive indstilling til hans drømme og visioner:

”Mødet med kommunen overraskede mig super-positivt. De har været så imødekommende og fleksible. Jeg har i det hele taget ikke mødt nogle forhindringer på vejen”, siger han.

Tempoet for projektet er ikke afgørende

Men som Teddy Nielsen også understreger flere gange, skal det ikke gå så hurtigt; det er meget overvældende, at det på et par måneder er rykket så meget, som det er:

”Jeg har lovet mig selv, at jeg ikke gør status på projektet før om 4 år. De andre steder, hvor man har startet den slags projekter, har det i hvert fald taget 5-10 år – det behøver ikke komme så hurtigt, bare det kommer”. Teddy tror på sin egen idé:

”Man skal nok være lidt naiv engang imellem – man må ikke være bange for noget, for så sker der ikke noget”. Motivationen for projektet ligger fast og måske forklarer det også navnet Dream On. For det handler om at drømme – og det handler om at drømme stort.

Hvis du gerne vil læse mere om projektet Dream On, kan du følge med på Facebook-siden Dream On.

/Theis Schønning