Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Fernisering i Træskogården

11. november 2017 13:00 - 3. december 2017 17:00

Næste udstilling hos Slagelse Kunstforening præsenterer: Silja Salmistu. Lørdag den 11. november 2017, klokken 13-17 holder vi fernisering på årets sidste udstilling.

Kunstneren blev født i Estland og fik sin kunstneriske uddannelse i Tartu. Først tog hun eksamen fra kunstakademiet (i 1986) som designer og dekoratør, senere, i 1994, som maler fra universitetet i Tartu. Siden 2002 har Silja Salmistu boet og arbejdet i Danmark.

Om sit arbejde siger Silja: ”Mens verden sætter farten op og laver mere og mere støj, kan man ønske at finde fodfæste og holde balancen, at trække sig tilbage, at tage en pause. Det er hvad min kunst handler om. At male stillleben, tavs eksistens af almindelige ting, frugter og blomster, det er en meditativ proces. Jeg ser lyset smyge sig rundt om objekterne og kalde farver frem. Det giver ro i sjælen.”

Hun siger også: ”Jeg prøver med mine billeder at bygge bro mellem fortiden og nutiden, finde de tidløse kvaliteter (lyset bliver aldrig gammelt…), holder gerne fast i de traditioner, som jeg finder værdifulde (alt nyt er ikke nødvendigvis bedre end gammelt). Og til sidst: Mange rammer, som jeg bruger til mine billeder, er fundet på loppemarkeder og genbrugsbutikker. Jeg mener, de fortjener et nyt liv frem for at blive kasseret.”

Udstillingen slutter søndag den 3. december.

Detaljer

Start:
11. november 2017 13:00
Slut:
3. december 2017 17:00

Sted

Det Røde Tårn
Træskogården 2
Slagelse, 4200
+ Google Map
Hjemmeside:
http://slagelsekunstforening.dk/