Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Opfindernes værksted i Vestsjællandscentret

28. april 2017 16:00 - 21:00

Opfinderens værksted rykker ind i VestsjællandsCentret.  Robotter, legoklodser og en 3D-printer er nogle af de ting, de besøgende kan opleve, når videnskabsfestivalen Forskningens Døgn indtager VestsjællandsCentret fredag den 28. april.

De handlende, som kommer forbi VestsjællandsCentret på fredag i næste uge, har mulighed for at gå hjem klogere, end da de kom. Under overskrif-ten ”Opfinderens Værksted” er Slagelse Kommune, Slagelse Erhvervscenter, University College Sjælland, Erhvervsakademiet Sjælland, Syddansk Universitet, FRIRUMLAB og VestsjællandsCentret gået sammen for at sætte fokus på innovation og iværksætteri. Det betyder, at forskerne rykker ud af kontorerne og ind i VestsjællandsCentret denne aften fra kl. 16 til 21.

Arrangementet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som har til formål at sætte fokus på forskning og innovation og bringe forskningen ud til den brede befolkning.

Så når Forskningens Døgn kommer til VestsjællandsCentret får børn og barnlige sjæle blandt andet mulighed for at lege med legoklodser. Det er Slagelse Kommune, der har legoklodserne med, og meningen er, at gæsterne skal bygge det kommende campus omkring Slagelse Station, som de drømmer om, at det skal se ud.

University College Sjælland har robotter, som bruges til at stimulere børns læring, og de besøgende kan også prøve at tage en DNA-test, som de kan undersøge i laboratoriet. Hos SDU skal kreativiteten i spil, da alle interesserede kan være med til at skabe et stort fantasilandskab. Erhvervsakademi Sjælland stiller op med en 3D-printer, og FRIRUMLAB giver gæsterne mulighed for at bygge broer og tårne af affald og lave hverdagseksperimenter, eksempelvis medbarberskum og frugtfarve, mens Slagelse Erhvervscenter håber, folk vil være med til at male et fælles maleri af drømme.

De handlende i VestsjællandsCentret kan møde ”Opfinderens Værksted” på Atriumtorvet fra kl. 16 til 21 – kun afbrudt af en koncert kl. 19.

Forskningens Døgn i Vestsjællandscentret april 2017

Detaljer

Dato:
28. april 2017
Tidspunkt:
16:00 - 21:00

Sted

VestsjællandsCentret
Jernbanegade 10
Slagelse, 4200
+ Google Map
Telefon:
22 17 40 76