Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Hjertestarterdag for alle i efterårsferien

16. oktober 2018 10:00 - 14:00

Tre ud af fire hjertestop finder sted i private hjem – og som pårørende kan du gøre en kæmpe forskel. Tag din familie med til Hjertestarterdagen tirsdag den 16. oktober 2018 og lær at redde liv. På Slagelse Sygehus står sygeplejersker fra Anæstesiologisk Afdeling klar til at vise, hvordan man yder genoplivning og bruger en hjertestarter.

Hjertestarterdagen bliver for første gang markeret på globalt plan tirsdag den 16. oktober 2018. Danmark støtter op med et væld af gratis aktiviteter for danskere i alle aldre, der gerne vil genopfriske deres viden om genoplivning. Mange tænker nemlig, at hjertestop er noget, der sker for naboen. Men du er jo din nabos nabo – så det er vigtigt, at du kan træde til overfor dine nærmeste.

Få en god og lærerig oplevelse

Sygeplejersker fra Anæstesiologisk Afdeling vil demonstrere hjertemassage og kunstigt åndedræt, og du kan selvfølgelig selv prøve på en genoplivningsdukke. Instruktørerne fortæller også om nyttige redskaber til at redde liv som app’en 1-1-2, og du kan afprøve din viden om genoplivning i årets quiz.

– Vi glæder os til at møde en masse mennesker på Slagelse Sygehus og give dem mulighed for at øve sig i at redde liv med hjertelungeredning. Hvis du pludselig bliver nærmeste vidne til en person, der falder om med hjertestop, skal du ringe 1-1-2. Så bliver du guidet til, hvad du skal gøre, indtil den professionelle hjælp når frem. Det er lettere at hjælpe med hjertemassage og kunstigt åndedræt, hvis du har øvet dig et par gange. Det hjælper vi med til Hjertestarterdagen, fortæller Helle Søe, sygeplejerske, Slagelse Sygehus.

Frivillige træder til ved hjertestop
Falder du om med hjertestop, kan det meget vel være en nabo eller andre fra dit nærområde, der er de første til at forsøge at genoplive dig. Flere nye initiativer i regionerne har fået danskerne til at tilmelde sig som frivillige førstehjælpere, der tilkaldes, når der alarmeres om hjertestop. Region Hovedstaden og TrygFonden har på et år fået 20.000 frivillige hjerteløbere, der gerne snører skoene og løber ud til borgere med en hjertestarter og ordningen udbredes nu til Region Midtjylland. Ligeledes tikker tilmeldingerne som førstehjælper ind hos “Danmark Redder liv” i Region Sjælland og Region Syddanmark.

– Danskerne brænder for at lave frivilligt arbejde som både fodboldtrænere, spejderledere og nu også førstehjælpere. Vi vil så gerne gøre en forskel for vores medmennesker. Og står man pludselig i den situation, at man kan hjælpe sin nabo tilbage til livet fra et hjertestop, så kan man være ekstremt tilfreds med sig selv og sin indsats, siger Grethe Thomas, projektchef i TrygFonden.

Hjertestarterdagen lærer dig at redde liv

I Danmark falder omkring 4.000 personer hvert år om med hjertestop uden for hospital. Det svarer til ca. 11 personer om dagen. I 68 pct. af tilfældene træder vidner til med genoplivning, og overlevelsen efter hjertestop uden for hospital er i dag ca. 10 pct. overlever. Dansk Råd for Genoplivning og TrygFonden står bag Hjertestarterdagen.

– Hjertestarterdagen er en fantastisk mulighed for familier, unge og ældre til at lære om genoplivning. Alle aktiviteter er gratis og du møder dygtige og engagerede instruktører, der brænder for at fortælle om, hvordan man kan redde liv, siger Lisbet Schønau, sekretariatschef for Dansk Råd for Genoplivning.

Arrangementet foregår på Ingemannsvej 50, indgang 50. Her vil der være personale fra anæstesiafdelingen, der instruerer og guider i hjertelungeredning og brug af hjertestarter. Alle er velkomne, og der vil være præmier til de dygtigste deltagere og balloner til børnene.

Om Hjertestarterdagen
Den 16. oktober 2018 er det Hjertestarterdag i Danmark og i resten af verden. Initiativet kommer fra EU-Parlamentet og bliver støttet af den internationale organisation ILCOR (International Liaison Committee on Resuscitation). I Danmark står Dansk Råd for Genoplivning og TrygFonden for sjette år i træk bag dagen. En lang række aktører inden for genoplivning inviterer til gratis arrangementer i hele landet, som sætter fokus på, at danskerne skal lære at redde liv.

Læs mere på www.hjertestarterdagen.dk og www.restartaheart.eu

Detaljer

Dato:
16. oktober 2018
Tidspunkt:
10:00 - 14:00

Sted

Slagelse sygehus Ingemannsvej 50
Ingemannsvej 50
Slagelse, 4200 Danmark
+ Google Maps