Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Hør mere om Vikingernes rejser

14. oktober - 20. oktober

Der er liv i vikingelandsbyen i efterårsferien. Alle huse er beboet af vikinger og imens snakken går og gryderne bobler, gøres der klar til den kommende vinter. På hele pladsen høres smedens faste hammerslag, der blander sig med lyden af våbentræning og børnejubel.

Der falder smagsprøver af
Vejret skal helst arte sig pænt, men vikingerne snakker meget om at rejse ud, – rejse sydpå til varmere himmelstrøg, når nu gigten knager i kroppen. Derfor er der gang i rygning, bagning, saltning og forberedelse af proviant, der kan tåle turens strabadser.
Aktiviteter i vikingelandsbyen sker fra kl. 11.00-15.00.

Foto: Nationalmuseet

Vikinger står klar til at hjælpe dig i vikingelandsbyen med at male med vikingefarver, skyde med vikingernes langbuer, lave kopismykker, bage fladbrød eller træne som vikingekriger.

“Pak og Rejs ud” 
Find rejselysten frem og gå med på den daglige familieomvisning kl.13.00. Pak rejsegodset, find vej og tag på vandring på Vikingeborgen. På rundvisningen oplever du en brise af vikingernes rejseliv. Vikingerne er mest kendt for deres skibsrejser, deres togter og erobringer over havet, men en del af rejsen foregik også over land. På rejsen skulle der være mad nok til alle, så strabadserne kunne modstås. Inden turen pakker vi sammen rejsegodset og undervejs bliver der tid til at høre om Thors rejse til Udgård og at smage på rejseprovianten.

Lysfest og mjødsmagning 
Fredag d.18.10 fra kl.16 -20.00 kan du deltage i Lysfest med mjødsmagning. Oplev det hyggelige langhus fantastisk oplyst med en blanding af bål og moderne belysning og lyt den smukkeste musik, imens røgen danser mod lyrehullet.
Thomas Priiskorn fra det præmievindende mjødbryggeri – Mjødgård, besøger Trelleborg kl.16 -18 og giver både smagsprøver, fortæller om kunsten at brygge mjød og der bliver nok også tid historien om mjød og myter. Der kan sidde ca.60 mennesker i langhuset, så kom ikke for sent.

Fortællinger om kriger kampstævne i Rusland
Kampgruppen AustR DaniR er netop hjemkommet fra Ulyanovsk Rusland, hvor de har deltaget i et russiske kampstævne, arrangeret af Tafisa. Krigergruppen har kæmpet og vundet præmier. Nicolaj Fobian fortæller om de mange indtryk lørdag d.19.10 kl.15.00-16.00. Bagefterkan du se AustR DaniRs krigershow på museets terrasse.

“Brunch og Borgtur”
Efterårsferien afsluttes søndag d. 20. oktober kl.10.00-14.00 med “Brunch og Borgtur”
Nyd en lækker brunch i museets cafe med udsigt til den flotte borgring og oplev derefter en spændende omvisning på borgområdet. Hør om Harald Blåtand og livet på en vikingeborg.
Prisen er i alt uden drikkevarer 195kr. Tilmeld dig på; trelleborg-booking@natmus.dk

Cafe Trelleborg er åben alle dage i efterårsferien fra kl.10.00 til 16.00

Del på sociale medier

Detaljer

Start:
14. oktober
Slut:
20. oktober

Sted

Vikingeborgen Trelleborg
Trelleborg Allé 4, Hejninge
Slagelse, 4200 Danmark
+ Google Maps
Del på sociale medier