Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Kollegamotionsbølge rammer Danmark

12. oktober 2018 00:00 - 23:30

Arbejdspladsernes Motionsdag afvikles for fjerde år i træk fredag i uge 41 – den 12. oktober 2018, og der vil blive dyrket kollegamotion over hele landet.

Mere end 20.000 kolleger over hele landet er allerede begyndt at forberede sig på en anderledes arbejdsdag. Nogle medarbejdere genopfrisker gamle skolegårdslege på kontoret, mens andre kickstarter Arbejdspladsernes Motionsdag med en fælles gåtur. Den enkelte arbejdsplads/afdeling bestemmer selv rammerne og tidsforbruget for kollegamotion på dagen. Og mangler arbejdspladser inspiration, så har Dansk Firmaidrætsforbund udarbejdet massevis af materiale, der er tilgængelig på www.amdag.dk

Direktør for Kommunikation og Marketing i Dansk Firmaidrætsforbund, Søren Willeberg, opfordrer alle arbejdspladser – store som små – til gratis deltagelse i #AMdag.

“Det giver en sammenhængskraft og gode oplevelser at være aktive sammen enten før arbejde, i arbejdstiden eller efter. Kollegamotion udvisker skel og skaber arbejdsrelaterede gevinster, ligesom vi ikke skal glemme det fantastiske spin-off: Vi får rørt os, vi får bevæget os, og vi får styrket sundheden ikke bare på arbejdspladsen, men i samfundet generelt,” siger Søren Willeberg.

Motions-byfester i Fredericia og Brønderslev
Foruden de kollegamotionstiltag, som løftes af ildsjæle på hundredvis af arbejdspladser, er 31 firmaidrætsforeninger (bla. Firmaidræt Slagelse) klar med bl.a. instruktørhjælp til dig og dine kolleger, hvis I har behov herfor.

I Fredericia inviterer Fredericia Fag- og Firmaidrætsforbund, Idræt i dagtimerne, Fredericia Shopping og Fredericia Kommune til motions-byfest. Det lokale koncept hedder ‘5 i 12 Fredericia’, og idéen er, at alle arbejdspladser i området prioriterer kollegamotion i fem minutter fra kl. 11.55 til 12.00 fredag den 12. oktober. Enten på arbejdspladsen eller på Rådhuspladsen i Fredericia.

“Vi deltager selvfølgelig i Arbejdspladsernes Motionsdag. Det er et godt initiativ, som bidrager til at styrke både krop og sind og så endda i fællesskab med andre. Alle kan være med, og du bestemmer selv tempo og sted,” siger Lars Ejby, formand for Kultur og Idrætsudvalget i Fredericia Kommune.

“5 i 12 Fredericia er et af de små tiltag i vores hverdag, som bidrager til at styrke vores fysiske, mentale og sociale trivsel, og konceptet ligger fint i tråd med vores arbejde i WHO Healthy Cities Network,” siger Susanne Eilersen, formand for Sundhedsudvalget i Fredericia Kommune.

I Brønderslev samarbejder firmaidrætten, Nordjyllands Idrætshøjskole (NIH) og Brønderslev Handel om at løfte en kæmpe event, der starter med opvarmning kl. 8.30 på NIH og afrundes fire timer senere i centrum af Brønderslev. Tanken er, at alle borgere i byen – herunder skoler og arbejdspladser – frit kan hoppe på bevægelsesbølgen i forskellige motionszoner, når det passer i dagsskemaet.

“Vi lever og ånder for idræt og fællesskab, og vi ønsker at være garanter for mere motion i hverdagen. Arbejdspladsernes Motionsdag som koncept er en unik mulighed for at give noget tilbage til lokalområdet, og vi vil gerne vise, hvad vi kan. Vores elever oplever samtidig, at de er en del af noget større – og de er så klar til at rykke ud i motionspatruljer for at inspirere medarbejdere på alle typer af arbejdspladser til kollegamotion,” siger forstander på NIH, Eva Terp-Hansen.

Det er via www.amdag.dk muligt at registrere sin arbejdsplads’ deltagelse i Arbejdspladsernes Motionsdag helt frem til den 12. oktober.

– Husk: Det behøver hverken være yndefuldt eller professionelt – bare sjovt! #DyrkKollegamotion

Arbejdspladsernes Motionsdag 2017, kulturministeriet

Detaljer

Dato:
12. oktober 2018
Tidspunkt:
00:00 - 23:30

Sted

Din arbejdsplads
Slagelse, 4200 Danmark + Google Map