DBU_Pokalen_logoOnsdag d. 29. april spillede FC Vestsjælland den anden pokalsemfinale mod SønderjyskE. Da det lokale hold fra Slagelse havde en solid 2-0 føring med i bagagen fra første opgør på Slagelse stadion, og på den måde havde en kolossal fordel i forhold til det sidste opgør, så måtte man ikke hvile på laurbærrene denne kølige forårsaften på Haderslev Stadion.

Alligevel skulle det vise sig, at holdet fra Vestsjælland startede en kende nervøst og efter 5 minutter var man bagud 1-0 – fuldstændig chokerende start på kampen, og noget der for alvor sås i træner Michael Hansens ansigt, der havde lagt sig i nogle dybe, alvorlige folder.

Som første halvleg skred frem kunne man som FC Vestsjælland-fan engang i mellem krumme tæer over de mange hårrejsende chancer, der tilfaldt SønderjyskE i løbet af første halvleg. Dette syntes dog ikke at vække det vestsjællandske fodboldhold, der ikke spillede videre imponerende; og SønderjyskE kunne nemt have udlignet den samlede statistik for de to opgør. Heldigvis sluttede første halvleg dog af med en 1-0 føring til SønderjyskE – og dermed en samlet 2-1 føring til FCV. SONY DSC

Anden halvleg startede på en helt anden måde. Michael Hansen syntes at have indgydt en vilje og evne til at stå godt i forsvaret, der vækkede minder om sidste sæson, hvor daværende FCV-træner Ove Pedersen blev beskyldt for at parkere den vestsjællandske bus foran målet – en kedelig, men effektiv forsvarstaktik. Forsvaret holdt stand, og selvom det var lige ved at gå galt i en standardsituation, diskede Thomas Mikkelsen op med årets redning, hvor han i fuld længde forhindrede Kanstrups udmærkede helflugter, der havde kurs mod det nederste hjørne i målet.

På Haderslev Stadion blev det til et 1-0 nederlag, der dog samlet betød en 2-1 sejr til FC Vestsjælland, der dermed kan gøre sig klar til pokalfinalen i Telia Parken, København, Kristi Himmelfartsdag, 14. maj.

På Dit Slagelse opdaterer vi, såfremt der bliver arrangeret en særlig FCV-tur mod hovedstaden, hvor modstanderen vil være enten FCK eller Esbjerg, der torsdag d. 30. april spiller den anden pokalsemifinale.