På en meget nem og billig måde kan man skabe et bedre indeklima i virksomheder, i sit hjem, i sin bil og spare energi. Ja, det lyder næsten for godt til at være sandt og det gælder naturligvis også virksomheder og private i Slagelse. Det som kan være et irritationsmoment er solvarme som opvarmer kontoret og ens hjem og det kan særligt kan være et problem her i April 2021 hvor solen stærkt er på vej frem. Vi elsker alle sol og solvarmen og ser frem til sommeren men for megen varme og sol kan være en udfordring. Både på grund af for høj varme men også solens stråler som kan skabe reflekser i TV- og computerskærme.

Flere og flere vælger at montere solfilm på vinduerne. Solfilmen er en tynd vinduesfolie som monteres enten udvendigt eller indvendigt på vinduerne eller i bilen. Det er en forholdsvis nem øvelse som man selv kan foretage eller få en professionel montør til at løse opgaven.

Her er fordelene ved solfilm:

1
Den helt centrale er at solfilmen gør hjemmet, kontoret eller bilen mere behageligt. Der er faktisk regler fra Arbejdstilsynet om hvor varmt det må være i et arbejdsmiljø. Og det er ikke kun på kontorer men også i butikker, på lagre og andre steder hvor man skal kunne arbejde effektivt og ikke generes af for megen varme og sol. Et godt indeklima er også centralt i uddannelsesinstitutioner hvor varme og irriterende sol kan forstyrre undervisningen og koncentrationen. I bilen er det særsagt centralt at klimaet i bilen er behageligt på lange ture særligt for børn på bagsædet. Omkring solfilm i bilen skal man være opmærksom på at man ikke må montere solfilm i bilruderne på de forreste sæder.

2
Solens stråler er som bekendt ikke ufarlige og man skal især være opmærksom på de farlige UV stråler. Disse går rent faktisk igennem vinduerne men solfilmen kan blokere for næsten 100% af UV strålerne og dette uden større tab af dagslys. Dagslyset må vi endeligt ikke miste.

3
Klimaanlæg og ventilatorer i hjem og i virksomheder er dyre løsninger. Sådanne er ikke heller ikke skønne at se på eller lytte til og koster tilmed energi. Særligt i biler er aircondition dyrt og det særligt i lidt ældre biler. Solfilm er derfor en grønnere og billigere løsning.

4
Solen har også den kedelige effekt at den desværre kan ødelægge indbo. Alle har nok set et møbel eller et stykke tekstil der er falmet i solen eller varer i et butiksvindue der ser kedelige ud på grund af falmning. Solfilm beskytter således indboet og hvad der ellers må rammes af solens stråler i vinduet så det beholder sin værdi.

5
Solfilm har også den kvalitet at det kan hindre indkig gennem vinduet. Man bestemmer selv hvor meget indkig der skal begrænses. Det kan give mere privatliv og måske hindre at tyve kigger ind. Særligt i bilen giver mørkere vinduer også et eksklusivt look.

Solfilmgruppen er en virksomhed med 25 års erfaring med SOLFILM. Som privat eller virksomhed kan man købe solfilm i webshoppen. Er man virksomhed eller uddannelsesinstitution kan man bestille en montør og Solfilmgruppen betjener naturligvis også Slagelse.

Pressefoto