Ifølge Danmarks Statistik ender ca. 35% af alle ægteskaber i skilsmisse og 37% af de 3-15-årige lever i deleordninger med to bopæle . Mange børns hverdag bærer derfor præg af at være skilsmissebørn, men hvad siger børnene selv?

Slagelse Bibliotekerne sætter fokus på det moderne familieliv – på godt og ondt. Det gør vi sammen med forfatteren bag bogen Generation 7/7, Emilie Stein Thorsen, som vil fortælle om det at være skilsmissebarn. Foredraget holdes den 2. februar 2023 kl. 19-21 på Slagelse Bibliotek.

Emilie Stein Thorsen er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og arbejder som journalist på Politiken. Hun har skrevet bogen Generation 7/7 efter at have talt med 25 unge, voksne skilsmissebørn fra hendes egen generation om deres oplevelser med både papforældre, højtider, dårlig samvittighed og deleordninger.

Hun skrev bogen Generation 7/7, fordi hun selv savnede nogle at kunne spejle sig i som skilsmissebarn, da hun var yngre. Emilie Stein Thorsen har selv været skilsmissebarn siden hun var halvandet, og har i alt været en del af et sted mellem otte og ti skilsmissefamilier i årenes løb, og hun synes, det er vigtigt, at vi kan tale om det.

Foredraget koster 40 kroner og 25 kroner for medlemmer af Biblioteksklubben. Man køber billet på www.slagelsebib.dk eller på biblioteket i Slagelse, Korsør eller Skælskør.

Fotograf: Simone Lilmoes