slgSlagelse Kunstforening
v/ Knud Erik Sørensen (Formand)
Slotsgade 23
4200 Slagelse
22 31 47 96
K.e.s@pc.dk

Åbningstider
Fredag-søndag kl. 13-17

Kunst i Det Røde Tårn
Slagelse Kunstforening blev dannet i 1963 under det daværende navn Vestsjællands Kunstforening. Det skete på initiativ af Vestsjællands Teaterkreds, og det var slægtsskabet med denne forening, at det oprindelige navn kom fra. Efter diskussioner i bestyrelsen skiftede kunstforeningen i 1995 navn til det nuværende Slagelse Kunstforening. Det gjorde man, fordi foreningens medlemmer hovedsageligt kom fra den daværende Slagelse kommune, og fordi der fandtes velfungerende kunstforeninger i flere andre vestsjællandske byer – blandt andet i Skælskør, Kalundborg og Korsør. En anden årsag var, at foreningen havde et tæt samarbejde med Slagelse kommune, der hvert år ydede økonomisk støtte til kunstforeningens drift, samt ved at kommunen stillede udstillingsfaciliteter i Det Røde Tårn til rådighed.

Attraktive faciliteter
Det Røde Tårn har siden 1997 været hjemsted for Slagelse Kunstforenings udstillinger. Det ligger helt i centralt i byens centrum i Træskogården mellem Schweizerpladsen, VestsjællandsCentret og Slagelse station. Nærmeste nabo er Slagelse Musikhus, mens genboen er Panorama; byens biograf. Tårnet var oprindeligt elværkets gamle kedeltårn, hvor man fjernede kedelen og skød to nye dæk ind i det store rum. Dermed opstod der nogle meget spændende lokaler præget af rustik charme.

Adgangsforholdene blev i 2004 renoveret og forbedret væsentligt, da trappen blev udskiftet med en ny og mere ældrevenlig. Der blev også installeret en lift til 1.sal, som gjorde at kørestolsbrugere og gangbesværede fik adgang til lokalerne.

Det har med årene udviklet sig til nogle meget eftertragtede udstillingslokaler, som bliver benyttet af både professionelle kunstnere og af lokale amatører og semiprofessionelle. Slagelse Kunstforening arrangerer årligt omkring fire udstillinger med værker af professionelle kunstnere, mens selve udstillingsperioderne i Det Røde Tårn bliver fordelt af kommunens kulturforvaltning.

Bente-Polano-Sommerfugle-skulptur-i-staal
Bente Polano: Sommerfugle

Bliv medlem
Medlemmerne i kunstforeningen kommer fra alle samfundslag, men de deler alle det grundsyn, at kunst er en uundværlig del af livet. Dette livssyn kan du som aktivt eller passivt medlem være med til at støtte.

Alle kan blive medlem af foreningen, det koster årligt kun 250 kroner. Kontingentet giver fri adgang til foreningens udstillinger. Man bliver personligt inviteret til de udstillinger, der åbner med en festlig fernisering, samt adgang til den årlige generalforsamling, hvor der trækkes lod om fascinerende kunstværker.

Som medlem har du også mulighed for at tage del i Kunstforeningens kunstpolitiske arbejde, som aktiv medspiller i kommunens generelle kulturelle udvikling og i Slagelses øvrige kulturliv. Du tilbydes endvidere en årlig udflugt til en spændende destination for at opleve kunsten på tæt hold.


sølvpartner