Kristian Thulesen Dahl
Kristian Thulesen Dahl

Dansk Folkeparti Slagelse
Lokalformand Søren Hald
Kasserer Erling Pedersen

Nygade 27,
4220 Korsør
Mobil: 2720 6559

Partiet blev, som en udbryder af det daværende Fremskridtsparti, stiftet den 6. oktober 1995 af blandt andre Pia Kjærsgaard og Kristian Thulesen Dahl. Dansk Folkeparti kan ikke umiddelbart placeres ind i en traditionel venstre-højre skala, idet partiet inden for velfærdsområderne typisk ligger til venstre for midten, mens man på områder som indvandring og retspolitik ligger til højre. Partiet har en række mærkesager, som de særligt profilerer sig på. Det er udlændingepolitikken, socialpolitikken, sundhedspolitikken, dyrevelfærden, retspolitikken og EU-politikken.

Med Pia Kjærsgaard ved roret lå partiet stabilt gennem 0’erne på mellem 12 og 14 procent af stemmerne ved folketingsvalgene, hvor man var støtteparti og parlamentarisk grundlag for VK-regeringerne i perioden 2001 – 2011. Kristian Thulesen Dahl overtog i september 2012 hvervet som partiformand efter Pia Kjærsgaard, der i oktober 2015 blev Folketingets nye formand.

I Folketinget
Ved valget til Folketinget i sommeren 2015 fik liste O lige godt 21% af stemmerne, hvilket betød at partiet gik markant frem til 37 mandater i det nye Folketing. To af de 37 har særlig tilknytning til Slagelse. Karin Nødgaard blev genvalgt Folketingsmedlem, og hun er opstillet i Slagelse-kredsen, mens den i kommunen bosiddende Henrik Brodersen – opstillet på Stevns – blev nyvalgt. Det var et gensyn med Folketinget for Henrik Brodersen, der var medlem af tinget i perioden 2007 til 2011.

Frederik Pedersen
Frederik Pedersen

I byrådet
Ved kommunalvalget i november 2013 blev Dansk Folkeparti det tredje største parti i byrådet med 14,5% af stemmerne, partiet fik dermed valgt fem medlemmer til byrådet. Mandaterne gik til Michael Gram, Frederik Pedersen, Henrik Brodersen, Ann Sibbern og Tonny Borgstrøm. Siden er gruppen blevet reduceret til tre, da både Tonny Borgstrøm og 1. viceborgmester Michael Gram har forladt Dansk Folkeparti. Henrik Brodersen er formand for Landdistrikts-, Teknik- og Ejendomsudvalget, mens Ann Sibbern er næstformand i Sundhed- og Seniorudvalget.

Lokalt
Lokalt har DF Slagelse for nylig markeret sig skarpt imod placeringen af et nyt og markant større islamisk kulturcenter centralt i Slagelse: “Alle der er kommet til Danmark er jo kommet her frivilligt, og så bør de også indgå i det daglige, og være en del af det danske folk. De steder hvor der er opført moskeer, og det er uanset, om det er Sverige eller England, så kommer der ikke nogen succeshistorier derfra, så Moskeer i Danmark er en dårlig ide. Og det gælder også i Slagelse Kommune,” skrev Frederik Pedersen.

Bestyrelsen
Ledelsen udgøres lokalt af Formand Frederik Pedersen, Næstformand Jan Orup og Kasserer Erling Pedersen. Almindelige medlemmer af bestyrelsen er Elizabeth Toft, Peter Kiralyfalvy, der også er lokalforeningens webmaster, og Kurt Larsen.
sølvpartner