Han kommer fra solrige Californien. Fra den lille og ukendte by Willows i Glenn County med blot 6.000 indbyggere. Det oplyser Svøm Slagelse Korsør i en pressmeddelse.

Nu er 26-årige Kasey Foley landet i Slagelse som ny cheftræner for 2200 svømmere i Svøm Slagelse Korsør. En amerikaner med et åbent sind, men også med en god portion ydmyghed og en tro på, at han kan gøre en forskel. Glad for en tur til stranden med sit surfbræt – man er vel fra Californien.

Pressefoto: Kasey Foley

For Kasey er Svøm Slagelse Korsør dog det ikke første stop i Danmark siden Californien. Han har det seneste 1 1/2 år været svømmetræner i svømmeklubben H2O i Odense. For Kasey startede svømmekarrieren da han var 6 år i det lokale svømmebassin, hvor han tog det første startsspring til en lang karriere, som førte ham helt til tops i svømmeverdenen i USA.

Nu er det Korsør og Slagelses svømmetalenter, der får glæde af Kaseys lange karriere og alt det, han har taget med sig fra de mange timer i vandet og på bassinkanten. Topplaceringer og medaljer er vigtige, men for Kasey Foley er det mindst lige så vigtigt at skabe svømmeglæde og sammenhold i den nyligt sammenlagte klub.

At blive en dygtig svømmer kræver ifølge Kasey en stor portion tålmodighed, den rette træningsmængde og ikke mindst at lære af sine fejl og overvinde dem. Det er blot nogle af de ting, som svømmerne kommer til at arbejde med.

Alle klubbens svømmere – fra dem der lige er hoppet i vandet sammen med far eller mor til klubbens 1. hold – får glæde af den nye cheftræner. Men Kasey ser også frem til at kunne inspirere og hjælpe de mange andre trænere i klubben i deres arbejde med at skabe gode oplevelser for svømmerne.

Selv om svømning fylder meget, er det dog ikke alt for Kasey Foley. Sideløbende med den flotte svømmekarriere har der nemlig også været tid til at læse statskundskab. For Kasey er der dog én ting, som nogle gange kan være lidt af en udfordring – og det er sproget. Han forstår meget dansk, men det at tale dansk – det arbejder han på.