Onsdag den 30. juni kl. 19 inviterer Kragerup Gods jer tilbage i tiden. Nyd 3-retters guldaldermad i Restaurant Blixen. Godsejer og 8. generation Birgitte Dinesen vil fortælle om tilblivelsen af Sophies spændende retter samt livet på Kragerup i gamle dage.

I 2018 finder 7. og 8. generation på Kragerup Gods Sophie Dinesens gamle kogebøger fra 1829 i Godsarkivet. Her startede en fantastisk rejse, hvor de gennem mere end 200 håndskrevne opskrifter fik indblik i herregårdskøkkenet – en tid med åbent ildsted i køkkener, stor grad af selvforsyning og hvor overfloden på marker, i haver og stalde blev konserveret til brug året igennem. Kogebøgerne fortæller en ærlig historie om tidens finere madlavning. Guldalderens mest populære retter havde en tæt, blød tekstur og en intens smag og var ofte tidskrævende retter. I Godskøkkenet gik Kragerups kokke i gang med at genskabe og afprøve mange af retterne og sammen med et smagspanel blev de enige om at flere af retterne ”fra en fjern fortid” smagte fortryllende. Det blev oven i købet også til en kogebog med udvalgte opskrifter.

Denne aften deler vi nu ud af de mange smagsoplevelser fra fortiden og vi glæder os til at byde jer velkommen i den historiske kvælvingekælder i hovedbygningen fra 1601.

Menu:
– Terrine af kalveskank med håndpillede rejer hertil syltede rødløg og urter fra godset
– Gårdkylling med syltede rabarber, spinatbudding samt nye kartofler og persillesky
– Marmor budding med marineret frugt og citronis
Pris: 395,- pr. pers.

Læs mere her: https://kragerup.dk/events/guldaldermad-i-restaurant-blixen/

Pressefoto
Pressefoto
Pressefoto