Trænger du også til lidt gys og uhygge ind i mellem? Så er der skræmmende neglebidende godt nyt til dig fra Slagelse Bibliotekernes filmklub der fire torsdage sætter fokus på mord, musik og mysterier.

Og hvem andre end uhyggens sande stormester, Alfred Hitchcock, har formået at sætte præg på spændingsfilmgenren? Hitchcock der allerede som 25-årig instruerede sin første film, The Pleasure Garden som dog, samt den næste, blev lagt på hylden af filmselskabet, der fandt dem underlige og uden kommercielle muligheder. Til gengæld blev hans tredje, London-mysteriet (The Lodger), en stor succes, både anmelder- og publikumsmæssigt. Tre år senere gik han over i filmhistorien, da han som den første i Storbritannien lavede en talefilm. Hans film har altid inspireret alle de store instruktører, der er kommet efter.

Derfor skal der i filmklubben selvfølgelig ses Hitchcock-film. Mette Rasmussen, som er bibliotekar og idékvinde bag filmklubben, fortæller; ”Udover film, så skal deltagerne bl.a. læse en af de klassiske kriminoveller, der ligger til grund for en af hans mest populære film og høre mere om filmmusik, og hvordan det bruges til at understøtte billederne”.

Så hvis dette har givet dig mod og blod på tanden, så kan du deltage i fire tema torsdage:
10. februar: Hitchcock og krimien
10. marts: Hitchcock og gyset
24. marts: Hitchcock og musikken
5. maj: Arven efter Hitchcock
Alle dage kl. 16:00 – 18:00 på Slagelse Bibliotek.

Det er gratis at deltage, men kræver tilmelding. Du tilmelder dig automatisk hele rækken på samme tid via Bibliotekets hjemmeside.

Pressefoto