Kultur- og Fritidsudvalget har lige afholdt et fællesmøde med kommunens større kulturinstitutioner.

Alle kulturtilbuddene har indenfor få år oplevet en markant udvikling, og udvikler sig stadig.

Tilbuddene har alle ambitioner om at invitere kommunens borgere indenfor, og det positiver er at det lykkes.

At vi som kommune har en så bred vifte af kulturtilbud, er dejligt og berigende for os alle.

Tilbuddene er af vidt forskellig form, fra Kongegaarden i Korsør til Vikingeborgen Trelleborg ved Hejninge.

I Slagelse har vi Slagelse teater der huser en af landets største teaterkredse Vestsjællands Teater samt Sjællands teater.

Vestsjællands teaterkreds er en af landets største teaterkredse, der har stor succes. Folk strømmer til et rigt udbud af landets bedste teaterforestillinger. Nu har vi også fået et nyt spændende egnsteater, som er i en stadig udvikling, og som bliver spændende at følge fremover.

I Skælskør ligger Guldagergaard, et international kendt keramisk center, der i sommer udvidede sine aktiviteter. De skrev sig ind på verdenskortet med en kæmpe festival Claytopia, der i den grad har sat et markant aftryk i offentligheden.

I Korsør er Kongegaarden sprunget ud som et nyt nationalt kunstmuseum, med spændende og også udfordrende kunstudstillinger, der trækker besøgende fra hele landet, og som nyder anerkendende omtale i landets største aviser. Vi er mange der følger museets udvikling med spændt interesse.

I Slagelse er en af de andre store kulturtilbud Slagelse Musikhus, der spænder fra Julie Bertelsen til Magtens Korridorer Sidste nyt vi har hørt fra Musikhuset, var et stort arrangement som Musikhuset har lavet i samarbejde med Musholm feriecenter, med 8oo gæster hvor Queen Machine afholdte koncert.

I kommunens perlerække af store kultur- og museumstilbud er Trelleborg, der arbejder på at genskabe en kopi af dele af borgen, og skabe flere bygninger på området. Trelleborg søger om at komme på UNECOS Verdensarvs liste. Vi krydser finger for at det må lykkes, så drømmen og det håre arbejde bliver til virkelighed. Under alle omstændigheder kommer der i tusindvis af gæster i løbet af året.

Og så har jeg ikke nævnt alle de større og mindre museer, som Vestsjællands Museum er administrator for: Slagelse Museum, bagerimuset, Skælskør Museum.
Alle de nævnte institutioner bruger meget bevidst lokalsamfundet, og inddrager børn og voksne i institutionernes liv og tilbud.

Vi har som borger i Slagelse Kommune grund til at være stolte og tilfredse, med de mange flotte og spændende kulturtilbud vi har – så brug dem.

Jørgen Andersen
Formand Kultur og Fritid

Foto: sdl