Det blev besluttet i foråret, at Jette Hallig skulle overtage posten som dirigent, og det betyder, at koret tager fat på en sæson med fokus på velklang, gode koncertoplevelser og et stærkt socialt fællesskab om musikken.

Koret mødes i Midgård midt i Slagelse, og derfor er der god plads til nye medlemmer på alle stemmer. Man mødes første gang efter sommerferien den 25. august kl. 19,00.

Hvad skal de synge?

Sæsonen byder på øvning til en koncert i det sene efterår, en julekoncert og indimellem opfrisker koret det repertoire, som medlemmerne holder af fra de 50 år, det har eksisteret. Her er både spirituals, underholdningsmusik og anden rytmisk kormusik som John Høybye, Jens Rosendal og Matti Borg.

Selvom koncerterne er spændende, er det ugentlige møde med korvennerne et frisk pust og kan give inspiration til hverdagen. Man går styrket hjem efter en korprøve med udfordringer til stemmen. Blandt komponister og sangskrivere tager sangerne fat på tidlige kirkelige værker på latin og dansk, nyere engelske, nordiske toner fra Højskolesangbogen og også traditionelle folkeviser, idet disse fortæller om årstiderne, store følelser og om livets vigtige begivenheder.

Hvem er dirigenten?

Jette Hallig har en baggrund som korsanger i Slagelsekoret og har i en længere årrække undervist i gymnasieskolen i musik. Lejlighedsvis har Jette også været reservedirigent, når den faste dirigent optaget andetsteds.

Hvem er med i koret?

For tiden har Slagelsekoret kun omkring 25 medlemmer, de har alle nogen erfaring og er dygtige, og mange har været med til Händels Messias, Mozarts Requiem, Faures Requiem og Kullbergs ”I det fri”. Sangernes baggrund er meget forskellig, dog er den fælles interesse for musik basis i samværet.

Hvem står bag koret, og hvornår er det?

Koret øver hver torsdag fra 19.00 til 21.30. LOF er organisationen bag bestyrelsen, og for medlemsskabet får man desuden mulighed for at komme med på kordage med ganske kendte musikere og dirigenter under Kor72 og Danske Folkekor til en attraktiv pris. Der er som regel hygge før julepausen.

Slagelsekoret samarbejder gerne med kor fra lokalområdet og ser frem til en travl og sjov periode. Har man lyst til at være med, så er man velkommen til at møde frem til en øveaften. Det er en fordel men ingen betingelse at kunne læse noder, og vi finder ud af din stemmes placering efterhånden.
Samarbejde om korsang

Skulle der være en korleder med kor, der ønsker at samarbejde om et større værk, så hører korets formand John Anderberg gerne fra vedkommende.

Pressefoto