Aflysninger, ændringer eller udskydelser af aktiviteter har ramt kulturområdet pga. restriktionerne for at begrænse smitte med COVID-19. Et enigt Kultur- og Fritidsudvalg har derfor på sit seneste møde besluttet at støtte kulturlivet i denne særlige tid. Det betyder bl.a. at der gives mulighed for at allerede tildelte tilskud kan beholdes på trods af ændringer eller aflysninger. Det oplyser Slagelse Kommune i en pressemeddelse.

Foto: Anne Beth Witte

Koncerter, udstillinger, foredrag og en lang række andre aktiviteter på kulturområdet er desværre blevet aflyst i Slagelse Kommune pga. restriktionerne for at begrænse smitte med COVID-19. Det er til stor ærgrelse for borgerne, men især også arrangørerne, hvor ændringerne også har medført en række bekymringer.

Støtten skal sikre et rigt og varieret kulturliv i fremtiden.
– Rigtig mange fra kulturlivet er blevet ramt af aflysninger, ændringer og udskydelser. Derfor har vi i et enigt Kultur- og Fritidsudvalg besluttet at give aktørerne en hjælpende hånd for at afhjælpe nogle af de udfordringer, som de møder i denne svære tid. Det betyder, at dem som har modtaget kulturelle tilskud, som på grund af restriktioner i forbindelse med COVID-19 har været nødsaget til at aflyse, ændre eller udskyde deres aktiviteter, de får mulighed for at beholde deres tilskud efter dialog med kulturafdelingen. Hvis vi også i fremtiden skal have et rigt og varieret kulturliv, som det vi kendte til inden Corona, så er vi nødt til at støtte op om og sikre, at kulturlivet kommer godt i gang igen, siger medlem af Kultur- og Fritidsudvalget Anne Bjergvang (A).

Driftstilskud til kulturinstitutioner fremrykkes.
Kulturinstitutionerne har lige som så mange andre også måtte holde dørene lukket, og det har haft betydning for deres ellers planlagte arrangementer og aktiviteter. Kulturinstitutionerne plejer at få udbetalt et fast driftstilskud fra Slagelse Kommune 1. juli, men den dato fremrykkes nu, hvis kulturinstitutionerne ønsker det.

– Vi har i udvalget besluttet at fremrykke kulturinstitutionernes driftstilskud for 3. kvartal som normalt udbetales 1. juli frem til midten af maj. Fremrykningen betyder, at trængte kulturinstitutioner kan få øget deres likviditet, frem til de får mulighed for at åbne op igen og generere en indtægt. Vi håber, naturligvis ligesom alle andre, at kulturlivet snart kan åbne op igen. Indtil da har vi i udvalget set på, hvordan vi bedst holder hånden under og hjælper kulturlivet rent økonomisk, siger medlem af Kultur- og Fritidsudvalget Ebbe Ahlgren. (V)

Støt op om kulturlivet, når det igen bliver muligt.
– Rigtig mange er naturligvis ærgerlige over at se den ene aflysning efter den anden på kulturområdet. Derfor vil vi i udvalget også gerne sende en opfordring til alle om at bakke op om kultur- og fritidslivets mange aktører og tilbud, så snart det igen bliver muligt. Sammen skal vi sikre, at Slagelse Kommune fortsat kan have et mangfoldigt og rigt kulturliv, siger medlem af Kultur- og Fritidsudvalget Troels Brandt (B)

slagelse.dk/kulturpulje kan man læse mere om hvad man som tilskudsmodtager skal gøre, hvis ønsker at beholde sit tilskud.