Det blev BIS’koppen i Bisserup, der fik overrakt landdistriktsprisen 2021 af indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek på årets Landdistriktskonference. 

Landdistriktsprisen er en hyldest til alle dem, der rundt omkring i landet spiller en ekstraordinær rolle i udviklingen af de danske landdistrikter. Borgere, foreninger og organisationer, der i det daglige er med til at gøre landsbyer og lokalsamfund til attraktive steder at bo, arbejde og leve i.

Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek:

”Landdistriktsprisen har fået mange flotte og gode nomineringer, som viser, at vi har stærke lokale fællesskaber og mange ildsjæle i landdistrikterne. Jeg er glad for, at vi med Landdistriktsprisen kan sætte fokus på og hylde deres store og nødvendige arbejde for et sammenhængende Danmark. Jeg har i dag overrakt Landdistriktsprisen 2021 til BIS’koppen i Bisserup, som har gjort et imponerende stykke arbejde for lokalområdet.”

Formand for dommerpanelet, Finn Jorsal:

”Indstillingsfeltet har været rigtig stærkt i år, og der har været mange gode bud på vinderen af årets Landdistriktspris. BIS’koppen i Bisserup udmærker sig ved både at have skaffet en imponerende finansiel støtte til istandsættelse af kulturhuset og tænkt den fremtidige drift af huset ind i projektet. Samtidig har foreningen et stort antal frivillige, som driver aktiviteterne i kulturhuset.”

Landdistriktsprisen blev overrakt med en præmie på 15.000 kr. til BIS’koppen i Bisserup. Andenpladsen, med en præmie på 10.000 kr., gik til Købmandsparret Anne og Kent Gregersen fra Haastrup. Tredjepladsen, og en præmie på 5.000 kr., gik til Fjerritslev College.

Kilde 

Foto: ABW