Louise Schack Elholm, minister for landdistrikter, nordisk samarbejde og kirke åbner tirsdag den 30. maj kl. 17.30 udstillingen Stuff på Kongegaarden i Korsør.

De fire internationale kunstnere Nina Kleivan (DK/N), Sebastian Mügge (S/DE), Yoshihisa Sano (J) og Steen Rasmussen (DK) har i flere uger boet i Kongegaardens legatboliger og arbejdet i KGX i Glasværket. I fremadskridende proces, og i løbende forandring, har de sammen skabt en bæredygtig udstilling, der nu har fundet sin endelige form.

Kunstnerne har anvendt kasserede eller fundne genstande, der er indsamlet lokalt, og som i deres hænder er blevet tilført nye betydninger og fået nye funktioner som værker. Uden overflødigt spild er deres intention at udfordre det uhensigtsmæssige tingsbegær og ikke blot tilfredsstille et kommercielt marked. 

I tæt, dynamisk samarbejde har kunstnerne opløst individuelle grænser og i stedet for selvstændige, autonome værker har de skabt en fælles vision og konkret ruminstallation. Udstillingen er således processuel, nonkommerciel og eksperimenterende. Efter sidste åbningsdag vil værkernes materialer blive leveret tilbage til genbrug og recycling.

Ministeråbningen foregår i:
Kongegaardens X-rum (KGX) i Glasværket, Norvangen 3, opg. A, 4220 Korsør.

Tilmelding info@kongegaarden.dk (men ikke nødvendigt).

STUFF kan ses tors-lør kl. 11-16 og indtil 24. juni. Udstillingen er støttet af EU JAPAN FEST, Det Obelske Familiefond, Slagelse Kommune og Glasværket A/S. Nina Kleivan og Steen Rasmussens værkproduktion er støttet af Statens Kunstfond.

Pressefoto