Her har vi samlet en oversigt over alle arrangementerne i Slagelse Musikhus og Badeanstalten i marts. Billetter kan købes via Slagelse Musikhus og billetnet.dk.

4. marts: Onsdagsjam på Badeanstalten.
Igen inviterer Badeanstalten til onsdagsjam. Her er det muligt at forsøge sig på den lille scene på Badeanstalten med sine musikalske evner. En række af musikskolens elever løfter selv projektet, og der vil altid være én blandt publikum, der vil kunne læse noder, slå på trommer eller andet, såfremt man måtte få brug for opbakning. Scenen er pakket med mikrofoner, forstærkere til både bas og guitar, og så står der også et trommesæt (medbring dine egne stikker). Aftenens vært plejer at være Anders Westfall, som nok skal sørge for, at scenen bliver fyldt med talentfulde unge mennesker.

Det er kl. 19.30; alle er velkomne, der er varm kaffe og kolde øl i baren. Der er sofaarrangementer, hvor man kan smide sig til en dejlig aften med talentfulde og spirende musikere.

5. marts: Nikolaj Nørlund på Badeanstalten.
Nikolaj Nørlund udgav i foråret 2014 sit syvende soloalbum; ”Det Naturlige”. En del af teksterne har han skrevet i samarbejde med nogle af Danmarks fremmeste lyrikere, heriblandt digteren Naja Marie Aidt, som han tidligere har arbejdet sammen med på en teateropstilling. Anmelderne tog vel i mod albummet, hvor Nikolaj Nørlund bl.a. høstede fem ud af seks stjerner hos Politiken, hvor man roste ham for sin variation. Albummet er optaget i Malmö og er blevet til i samarbejde med en række prominente musikere.

Koncerten starter kl. 20.

6. marts: Steen Jørgensen i Slagelse Musikhus.
Steen Jørgensen har siden 1979 været den karakteristiske frontmand i det danske rockband Sort Sol. I 2013 udgav han så sit første soloprojekt. ’Standards For Living’ er noget af et sats i den henseende, at Steen Jørgensen fortolker en række kendte sange fra kendte musikere, heriblandt folk som Bob Dylan, Neil Young og The Beatles – dette dog med en sådan indlevelse og hengivelse, at albummet ikke bare blev taget vel i mod, men vel nærmest væltede anmelderne omkuld. Hos Gaffa.dk kvitterede man med fem ud af seks stjerner, og kalder sangene for både livsbekræftende og rungende, når de spilles af den nærmest legendariske danske rockstjerne.

Steen Jørgensen har selv udtalt i forbindelse med udgivelsen, at hans tilgang hele tiden har været at gå ind til sangene med den største spontanitet. Det betyder også, at flere af sangene på pladen er indspillet første gang, og ikke af flere omgange.

I Slagelse vil Steen Jørgensen give en rundvisning i nogle af sine egne yndlingssange med sin egen fortolkning lagt indover i en akustisk version.

12. marts: Trio Vitruvi i Slagelse Musikhus.
En ung klavertrio, der mødte hinanden, da de skulle spille en række koncerter i sommeren 2013 i både Tyskland og Danmark, fandt hurtigt ud af, at de kunne noget sammen. Den unge klavertrio forsøgte sig med en række konkurrencer, herunder Danmarks Radios kammermusikkonkurrence, hvor man vandt både juryens og publikums 1. præmie. Nu kommer de meget talentfulde unge mennesker til Slagelse Musikhus og giver en koncert, der bevæger sig igennem nogle af de største musikere gennem tiderne i klassisk musik.

13. marts: The Savage Rose i Slagelse Musikhus.
Overskriften siger jo nærmest sig selv. Efter en velrenommeret efterårsturne i Danmark og Norge, er gruppen The Savage Rose igen klar til en række koncerter i det ganske danske land, med en Annisette, der stadig er i topform og med appetit på mere.

15. marts: Paul Young i Slagelse Musikhus.
Slagelse Musikhus må siges at have gjort et scoop mht. at få verdensstjernen Paul Young til at give en eksklusiv koncert. Paul Young, der er kendt fra kæmpehits såsom ”Every time you go away” og ”Come back and stay”, har haft og har stadig en forrygende karriere; senest har han udgivet en kogebog, efter deltagelse i et kendte kokkeprogram – nu gæster han altså Slagelse; dog her med musikken i fokus.

Det sker kl. 16.

Zididada
Zididada

20. marts: Zididada på Badeanstalten.
Hvem kan ikke synge med på Zididadas glade festsange? Hvadenten det er ”Walking on water” eller ”Princess”, så er jeg ret sikker på, at de fleste kender sangene – og vil få svært ved at glemme dem igen. Nu er gruppen Zididada blevet halveret og består kun af Jimmy Colding – den anden halvdel af Zididada, Danny Linde, har forladt gruppen med det håb at opfylde sine hardrock-drømme; kammeraterne bag Zididada har dog aftalt, at han altid er velkommen, såfremt han skulle have lyst.

Det vil altså sige, at denne aften kan du opleve Jimmy Colding som ene frontmand i bandet med den evige sol og de fede hits; og det bliver en fantastisk energisk aften. Koncerten starter kl. 21.

21. marts: Mike Andersen på Badeanstalten.
Interview på vej.

26. marts: NOAH akustisk i Slagelse Musikhus.
Læs eksklusivt interview her.

27. marts: Michael Falch og hans BAND i Slagelse Musikhus.
Læs artiklen her.

28. marts: Rosa og Rødderne i Slagelse Musikhus.
Du eller dine børn kender sandsynligvis Rosa fra Ramasjang, hvor hun både har haft ”Rosa fra Rouladegade” og ”Byttebiksen”. Nu kommer hun og alle rødderne fra Ramasjang til Slagelse og giver et fantastisk show, hvor sovedyr er temaet. Derfor synes Rosa, at alle børn skal medbringe deres sovedyr til dette show, der både vil byde på dans og sang.