Gadeliv

Finn Møller fra kunstgalleriet MØLLER i mejeriet er helt oppe at køre i disse dage, han har netop modtaget et antal af Leif Sylvesters nye Gobelin ”Gadeliv”.
Originalen er et af hovedværkerne fra Leif Sylvesters 80 år udstilling i 2020. Værkerne er kun vævet i 80 eksemplarer, alle nummererede og signeret, og vævet i Frankrig hos Jules Pansu. Det er anden gang at MØLLER i mejeriet kan sælge gobeliner af Sylvester, i april 2020, hvor kunstneren kunne fejre sin 80-års fødselsdag var gobelinen vævet efter ”Glade idioter” som var udsolgt før det landede i galleriet. Denne gang har Møller sikret sig en god del af de 80 værker, så der er flere der kan få et stort værk på væggen.
150 x 120 cm Vævet billedkunst

Det er et stort værk som præsenteres i det 400 m2 store kunstgalleri i Kirke Stillinge, med sine 150 x 120 cm er det et værk som giver rummet farver, energi og dynamik. Leif Sylvester har et kraftfuldt udtryk i sin kunst, og i Gadeliv kommer mangfoldighed og byens energi helt ud over kanten.

Gobeliner med kunstværker er en gammel tradition, helt tilbage fra de gamle borge og slotte, denne tradition er videreført på det gamle væveri i Frankrig. MØLLER i mejeriet er også forhandler af vævede kunstpuder fra dette væveri, motiverne strækker sig fra Picasso, Miro til Carl Henning Pedersen og naturligvis også Leif Sylvester

Fakta om kunstgalleriet

MØLLER i mejeriet er et lidt utraditionelt galleri, det er indrettet i det gamle ostelager i Kirke Stillinge Gl mejeri, lidt vest for Slagelse. Galleriet som Jane og Finn Møller åbnede i oktober 2018, har siden åbningen været godt besøgt, mange har kommenteret den spændende indretning hvor meget af den oprindelige stemning er bevaret, og lokalerne fremtræder meget rustikke og hyggelige.

I de 5 lokaler som efter en udvidelse i efteråret 2019 tilsammen udgør over 400 m2, finder man et kæmpe udvalg af kunst og kunsthåndværk fra mange steder i Danmark, Udover Møller´s egne keramiske værker, finder du altid mindst 40 kunstnere og udvalget spænder over glas, keramik, skulpturer og naturligvis flotte malerier.

Følg dem på Facebook: https://www.facebook.com/kunstmejeriet

Følg dem på Instagram: https://www.instagram.com/moeller_i_mejeriet/

Pressefoto