På torsdag d. 5. maj åbner en ny klub for børn og unge op fra 8 og op til 15 år, der gerne vil lære at lave mad, samtidig med at de har det sjovt. Klubben drives af frivillige voksne fra Sammen Om Slagelse, og foregår hver torsdag fra kl. 16 til kl. 19 på Nymarkskolen i Slagelse.

21-årige Emma Rask er frivillig leder af madklubben, der genåbner efter en længere nedlukning som følge af COVID-19-pandemien.

“Vi glæder os meget. Udover at børnene laver mad sammen, udvikler de også venskaber på tværs i trygge og hyggelige rammer. Det sker sammen med et hold af engagerede frivillige voksne, der både sætter struktur på aftenen og bidrager til børnene lærer noget nyt hver gang.” lyder det fra Emma Rask. Hun understreger at det som udgangspunkt er uden forældre, for at give børnene muligheden for at skabe deres egen kultur uden forældres indblanding.

Børnene er med hele vejen

Madklubben har børnene med hele vejen rundt omkring madlavningen, fra indkøb og madlavning, til spisning og oprydning.

“Nogle gange handler vi måske ind på forhånd. Andre gange tager vi børnene med. Det afhænger helt af hvad vi skal lave. En ting er sikkert, og det er at børnene både er med til madlavningen, til spisningen og selvfølgelig også til oprydningen.” fortæller Emma Rask.

Tilmelding er påkrævet, men koster ikke noget

“Det er vigtigt for os at deltagelse i madklubben ikke skal afhænge af forældres økonomi. Derfor koster det ikke noget at deltage. I den kontekst er det dog begrænset med pladser, så vi vil gerne have at man tilmelder sit barn ved at skrive til madklub@sammenomslagelse.dk

Madklubben vil holde til i madkundskabslokalet på Nymarkskolen. Indtil videre har madklubben fået midler af Slagelse Kommune til at komme godt i gang. Hvis man ønsker at gøre en forskel for børn gennem madlavning, er man velkommen til at ansøge om at blive frivillig, ved at skrive til madklub@sammenomslagelse.dk.

Pressefoto