Kobæk, Stillinge og Færgehavnen Strand blive renset ugentligt, mens de øvrige strande renses, når de vurderer et behov. Det oplyser Slagelse Kommune i en pressemeddelse.

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk / Dit Slagelse

Hvis du kan lide deres mange dejlige strande i kommunen, er der godt nyt til dig. Du kan nemlig se frem til en badesæson med mindre tang mellem tæerne! Deres strandrenser med det mundrette navn Barber SR 600 HD kører i hele badesæsonen. Maskinen sættes bagpå en traktor og fungerer som en stor rive med indbygget si. Tangen bliver revet sammen og dermed væk fra sandbredden, så du ikke får det mellem tæerne.

Som sidegevinst kan maskinen også tage glasskår, cigaretskodder og andet affald med op, når de kører en særskilt opsamling for affald på den øvre del af stranden. Sørg dog alligevel altid for at rydde op efter dig, så de alle gør vores for at holde hver strand pæn og nydelig.

Ugentligt rens og efter behov.
Kobæk Strand, Stillinge Strand og Færgehavnen Strand renses mandage og fredage. De øvrige strande renses mindst en gang før badesæsonens start, og herefter når de vurderer, at der er for meget tang – dog ikke i længere perioder med kraftig vestenvind. Strandene overvåges løbende.

De håber, at I er lige så begejstrede som os for udsigten til mindre tang på strandene i løbet af badesæsonen.

Besøg en strand.
Se de 21 strande i kommunen