Alle skatere kan glæde sig til at den nye skatepark i Korsør åbner til sommer. Den nye moderne skatepark etableres, hvor den nuværende fra 2006 ligger, og den vil give skatere på flere niveauer nye optimale skate-muligheder bl.a. med Bowl og street på banen, optimalt underlag og mulighed for forskellige aktiviteter med hjul under. Slagelse Kommune har i samarbejde med de frivillige fra Foreningen Korsør Skatepark netop indgået kontrakt med den lokale totalentreprenør KW Beton. Skateparken forventes færdig medio maj 2021.

Til sommer får Korsør endnu et attraktivt mødested, hvor selvorganiserede grupper af børn, unge og voksne kan se frem til mange aktive timer på hjul som f.eks. skateboard, løbehjul, løbecykler, rulleskøjter, BMX m.m. Til maj forventes den nye skatepark at åbne, og det bliver den lokale totalentreprenør KW Beton, som yderligere har indgået samarbejde med de erfarne skateparkbyggere Concretehead, der skal stå for projektet.

Attraktiv facilitet for mange
– Skateparken har været på tegnebrættet i et stykke tid, så vi glæder os meget til, at den bliver en realitet til sommer. Den seneste undersøgelse af idrætsvaner i Slagelse Kommune viste, at flere børn og unge, som bevæger sig på egen hånd, er tiltrukket af bl.a. skateboard og løbehjul. Vi håber derfor, at den nye skatepark kan blive en attraktiv facilitet både for foreninger, skoler og alle som ønsker at træne på egen hånd, siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget Jørgen Andersen (A).

Noget for alle niveauer
Foreningen Korsør Skatepark ser naturligvis også meget frem til de mange nye muligheder, som skateparken vil give alle skaterinteressede.

– Endelig! Det her har vi virkelig ventet på, og vi har bestemt også noget godt i vente. Den nye skatepark bygges i lækkert nyt beton, som vil give et meget bedre flow at køre på end den nuværende asfalt. Udformningen af anlægget og de mange niveauer vil også give en langt sjovere og mere udfordrende måde at skate på, så skateparken vil give noget for alle, uanset hvilket niveau man er på, siger ildsjælen Thomas Zielinski fra foreningen Korsør Skatepark.

Foreningen Korsør Skatepark planlægger at arrangere et indvielsesarrangement, når skateparken står færdig. Indvielsesarrangementet afhænger naturligvis af, hvordan coronasituationen er til sommer.

Byrådet har godkendt en anlægsbevilling på 2.040.422 kr. til Korsør Ny Skatepark, som er finansieret af driftsmidler på fritidsområdet samt fondsdonationer. Projektet har fået støtte fra Den Nationale Platform for Gadeidræt (GADEIDRÆT), Landudvikling Slagelse, Trelleborg Fonden og Brand af 1848 Fond.

 

Pressefoto