Her kan du se uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Slagelse Kommune i tidsrummet 2023/09/04 til 2023/09/12.

KORSØR: 22-årig mand varetægtsfængslet
En 22-årig mand uden fast bopæl blev i går varetægtsfængslet efter et grundlovsforhør ved retten i Næstved. Han er sigtet for en vifte af lovovertrædelser begået i Korsør med bl.a. påsatte brande, indbrud, tyveri fra biler, databedrageri, butikstyveri mv., som sandsynligvis er begået i fællesskab med en 21-årig mand, der også sidder varetægtsfængslet.

KORSØR: Brand i skur
En 76-årig mand fra Korsør havde fredag eftermiddag nok været lige lovlig ihærdig med sin ukrudtsbrænder. I hvert fald opstod der brand i et skur. Politi, brandfolk og redningsmandskab blev tilkaldt, og branden blev forholdsvis hurtigt slukket, uden at nogen kom til skade – men den 76-årige blev sigtet efter beredskabsloven. Hvis du bruger ukrudtsbrænder, så husk at være meget omhyggelig med at følge de fem gode råd fra beredskabsstyrelsen:

KORSØR: For høj hastighed på Vestmotorvejen
Fredag var politiets ATK-vogn på arbejde på Vestmotorvejen ved Korsør. I tidsrummet klokken 07.39-13.25 passerede 8013 trafikanter ATK målingen. 306 trafikanter kørte hurtigere end de tilladte 90 km/t, og der blev uddelt 17 klip. Den hurtigste trafikant blev målt til at kørte 138 km/t.

KORSØR: Medgerningsmand anholdt
Torsdag morgen opstod der brand i et kolonihavehus på Godthåbsstien i Korsør, og ret hurtigt stod det klart, at branden måtte være påsat. I forbindelse med politiets undersøgelser på stedet, kunne efterforskerne konstatere, at der havde været indbrud i flere kolonihuse i nærheden af brandstedet. Flere anmeldelser om tyveri fra biler, indbrud, databedrageri på en tankstation og butikstyveri fra et supermarked i Korsør begyndte at tikke ind i løbet af de tidlige formiddagstimer, og gennem vidneforklaringer, overvågning og intensiv efterforskning tegnede der sig hurtigt et billede af, at det kunne være de samme gerningsmænd, der stod bag. En 21-årig mand fra byen blev anholdt og sigtet for en række af de nævnte overtrædelser. Han blev samme dag fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Næstved, hvorfra han blev varetægtsfængslet. Politiet havde en ganske god formodning om, hvem den anden gerningsmand var, og i går klokken 16.35 lykkedes det politiet anholde og sigte ham. Det drejer sig om en 22-årig mand, der vil blive fremstillet i grundlovsforhør senere i dag.

KORSØR: Tre kvinder sigtet efter slagsmål
Onsdag klokken 22.33 fik politiet en anmeldelse om, at der var et mindre slagsmål i gang på Solens Plads i Korsør. Det var tre kvinder fra lokalområdet, som var raget uklar på et værtshus, og diskussionen var mundet ud i korporligheder. Kvinderne, der er i alderen 24-42 år, blev alle tre sigtet for overtrædelse af restaurationsloven.

SLAGELSE: Anholdt efter tyveri af adskillige telefoner
Mandag eftermiddag blev politiet kaldt til centrum af Slagelse, hvor en udenlandsk mand blev tilbageholdt af vidner, efter at han havde stjålet flere telefoner fra en restaurant. Det var en 27-årig udenlandsk mand, som kom ind i restauranten, og det lykkedes ham at aflede medarbejdernes opmærksomhed, så han slap af sted med at stjæle flere telefoner fra stedet. Den 27-årige smed telefonerne under noget beplantning på Rådhuspladsen og forsøgte kort efter at narre en taske fra en kvinde samme sted. Han slap dog ikke afsted med sit forehavende, men vendte i stedet retur til restauranten, hvor han blev tilbageholdt. Det viste sig, at han også havde stjålet en telefon fra en anden butik i Skovsøgade, og den dukkede op sammen med de øvrige. Den 27-årige blev anholdt klokken 14.36 og er sigtet for butikstyveri. Han er fortsat anholdt.

SLAGELSE: Forsøgte at stikke af fra politiet
Torsdag aften var lokalpolitiet gennem Slagelse, og ved Sct. Mikkels Kirke var der en mand, der pludselig fik travlt ved synet af politibilen. Politibetjentene fik dog kort efter kontakt med ham igen, og årsagen til, at han stak af, var formentlig, at han havde ni små plastikposer med i alt 22,7 gram hash på sig. Det var en 18-årig mand fra Kalundborg, som blev anholdt klokken 21.16 og sigtet for salg af ulovlige stoffer. Den 18-årige blev afhørt på politistationen i Slagelse og løsladt igen klokken 22.57.

SLAGELSE: Hærværk og hash
Klokken 23.54 fik politiet en anmeldelse om, at en mand var ved at lave hærværk i en opgang på Skovvejen i Slagelse. Blot et minut senere var en patrulje på stedet, og betjentene fik her fat i en 25-årig mand fra byen, der havde ødelagt en rude. Han blev anholdt og sigtet for hærværk, og da han havde hash på sig, blev han også sigtet efter lov om euforiserende stoffer.

SLAGELSE: Køb og salg af hash
I forbindelse med en almindelig patruljering fredag aften klokken 18.23 på Parkvej i Slagelse, lagde politiet mærke til, at en mand, der holdt i sin bil, tilsyneladende købte ulovlige stoffer fra en anden mand. Den 41-årige havde ganske rigtigt et par klumper hash på sig, og på bagsædet sad hans mindreårige datter. Den 41-årige blev sigtet efter lov om euforiserende stoffer, og da det bestemt ikke er sundt for et barn at færdes blandt euforiserende stoffer, blev der oprettet en socialrapport. Ikke længe efter traf patruljen den mand, der formentlig havde solgt den 41-årige hash. Det drejer sig om en 21-årig mand fra Slagelse, som blev genkendt af patruljen, da han gik på Stenstuegade. Han havde 12 poser med i alt 18,3 gram hash og flere andre ting, der bestyrkede politiets mistanke til, at han solgte de ulovlige stoffer. Derfor blev han anholdt og sigtet for salg af narko og taget med på politistationen til nærmere afhøring. Det var han tilsyneladende så utilfreds med, at han – da han lidt senere blev løsladt – råbte temmelig grimme ting efter politibetjentene på stedet. Så det udløste endnu en sigtelse – denne gang for fornærmelig tiltale.

SLAGELSE: Smed kokain ud af vinduet
En af politiets forebyggende patruljer stødte fredag sent eftermiddag på en sølvfarvet bil, der kom kørende i modsatte vognbane ad Valbyvej i Slagelse. Noget ved bilen vakte betjentenes opmærksomhed, og patruljevognen foretog en U-vending for at køre efter dem. I det samme blev der smidt en lille dåse ud fra bilen, som betjenten fik samlet op. Den viste sig at være fyldt med poser med kokain. Udrykningssignalet på patruljevognen blev tændt, og ikke længe efter fik betjentene standset den sølvfarvede bil. Her sad en 18-årig mand fra byen, som havde forskellige ting på sig, som indikerede, at han solgte euforiserende stoffer. Han blev derfor sigtet for salg af narko.

SLAGELSE: To anholdt efter butikstyveri
Politiet fik fredag eftermiddag en anmeldelse fra en dagligvarebutik på Idagårdsvej i Slagelse om, at personalet tilbageholdt to kunder, der var gået gennem kassen uden at betale for forskellige varer. Det var en 22-årig kvinde fra Dalmose og en 23-årig udenlandsk mand, og de blev anholdt klokken 18.00 og sigtet for butikstyveri. De havde stjålet to sixpacks med øl og nogle flasker øl og spiritus, og de blev begge taget med til politistationen i Slagelse, hvor de blev afhørt med tolk, inden de blev løsladt igen midt på aftenen.

SLAGELSE: Tre Twix, to Snickers og en energidrik
Mandag klokken 12.23 blev en 44 årig udenlandsk mand overvældet af sin sukkertrang og gik derfor ind i en dagligvareforretning i Vestsjællandscentret. Desværre havde manden glemt sin pung, så han forlod forretningen uden at betale for tre Twix, to Snickers og en energidrik, han havde taget. Manden blev sigtet for butikstyveri.

SLAGELSE: Ville ikke afsløre sin identitet
Natten til søndag var der uro i Skovsøgade i Slagelse, hvor to mænd havde skubbet lidt til hinanden. Den ene ville ikke oplyse sit navn og sin fødselsdato til politiet, og derfor blev han anholdt klokken 4.50, så hans rette identitet kunne blive fastslået. Det kom frem, at det var en 18-årig mand fra Jyderup, og han blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og retsplejeloven og løsladt igen kokken 10.56.

 

Indbrud

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Slagelse Nørreås Mandag klokken 10.15-13.30 Sort bæltetaske indeholdende pung, kreditkort, personlige dokumenter og nøgler  
Slagelse Lysningen Søndag klokken 00.01-søndag klokken 07.50 Nøgler og en sort Ford Mondeo årgang 2007 med registreringsnummer CB 46969  
Slagelse Etterbjergvej Torsdag klokken 06.30-07.15 Pung med betalings- og ID-kort  
Slagelse Klosterbanken Onsdag klokken 17.00-torsdag klokken 17.00 Ikke opgjort om der er stjålet noget  
Skælskør Gedehavevej Onsdag klokken 11.00 Ikke opgjort om der er stjålet noget  
Slagelse Skovvejen Tirsdag klokken 15.56 Ikke opgjort om der er stjålet noget  

 

 

Færdselskontroller

By Vej Tidspunkt Kommentar
Korsør Motalavej Fredag klokken 09.00-12.00 Seks trafikanter blev sigtet for at bruge håndholdt mobiltelefon under kørslen, en kørte uden sikkerhedssele og en blev sigtet for at have overtrådt registreringsbekendtgørelsen
Korsør Halsebyvej Fredag klokken 11.10-11-40 Ingen sager
Korsør Broholmvej Fredag klokken 09.20-09.50 Ingen sager
Slagelse Bildsøvej Torsdag klokken 20.35-21.30 Seks køretøjer blev standset for at køre for hurtigt, og det udløste 4 klip og en betinget frakendelse. Samtidig blev en fører sigtet for at køre uden førerret og for narkokørsel. Ejeren af bilen blev sigtet for at overlade køretøjet til en person uden kørekort.
Slagelse Smedegade Torsdag klokken 21.48-22.45 Fem køretøjer blev standset og kontrolleret. Kontrollen udløste en sigtelse for unødig støj og en blev sigtet for ikke at have sikret sit køretøj
Slagelse Onsdag klokken 12.45-16-45 En trafikant blev sigtet for ikke at have spændt sikkerhedsselen
Boeslunde Boeslunde Byvej Mandag klokken 18.50 – 20.30 130 kørertøjer blev målt. En blev sigtet for at bruge håndholdt mobiltelefon under kørslen. En blev målt til at køre så hurtigt, at det gav et klip i kørekortet og to kørte så hurtigt, at det gav en betinget frakendelse af kørekortet.
Slagelse Flere steder Søndag kl. 1.00 – 1.50 Ingen sager

 

 

Hastighedskontrol

By Vej Tid Kontrol-
lerede
Fart-
bilister
Tilladt Hurtigste Klip
Slagelse Sdr. Ringgade Mandag klokken 05.28-11.30 1284 0
Korsør Vestmotorvejen Fredag klokken 07.39-13.25 8013 306 90 km/t 138 km/t 17
Korsør Vestmotorvejen Lørdag klokken 18.39-01.00 4078 189 110 km/t 153 km/t 2
Korsør Skovvej Torsdag klokken 12.06-16.24 1128 16 60 km/t 80 km/t
Slagelse Sdr. Ringgade Torsdag klokken 07.28-12.53 1353 2 60 km/t 77 km/t
Korsør Vestmotorvejen Mandag klokken 13.38 – 18.42 3333 210 90 km/t. 135 km/t. Fem klip
Skælskør Stigsnæs Landevej Fredag kl. 10.36 – 13.00 95 1 80 km/t 95 km/t
Slagelse Søndermarksvej Fredag kl. 14.05 – 16.15 196 6 50 km/t 61 km/t