Projektet ”den interkulturelle samtale” er nomineret til Diabetesforeningens Handlingspris 2021. Handlingsprisen uddeles hvert år til et tværfagligt projekt eller initiativ, der inspirerer til et bedre liv med diabetes med særligt fokus på indsatser mod ulighed i sundhed.

Med den rette dialog, kan sundhedspersonale gøre en større forskel for borgere med etnisk minoritetsbaggrund, der kan have brug for viden om forebyggelse af for eksempel type 2-diabetes. Det sigter projektet ”den interkulturelle samtale” på ved at udvikle kompetencerne hos personalet i Slagelse, Holbæk og Roskilde til bedre at forstå de kulturelle forskelle, der spærrer for en bedre sundhed.

Projektet er et samarbejde mellem Steno Diabetes Center Sjælland, Sundhedscenter Slagelse Kommune, Sundhedscenter Holbæk Kommune, Sundhedscenter Roskilde Kommune, På Tværs, Tiny Horse Studio, Steno Diabetes Center Copenhagen.

Formålet med projektet er at udvikle et konkret samtaleværktøj, der kan gøre udsatte borgere med minoritetsbaggrund bedre i stand til at bruge sundhedsvæsenets tilbud og tage initiativer selv, der forebygger type 2-diabetes og følgesygdomme.

Diabetesforeningens Handlingspris uddeles på Folkemødet 2021, hvor Diabetesforeningen er vært for et topmøde om diabetes. Det sker torsdag den 17. juni klokken 13-14. Vinderen kåres blandt i alt seks indstillede initiativer og belønnes med 10.000 kroner.

Foto: sdl