I hele december måned kan børn og unge sætte fantasien løs med kreative tech-arrangementer på Slagelse Biblioteker og Borgerservice.

Julen indbyder til kvalitetstid med børnene og hyggelige stunder med vennerne. Bibliotekerne inviterer til en juleinspireret perlerække af tech-arrangementer for børn fra 3 år til 16 år. Der er mulighed for at deltage i en workshop, hvor børnene lærer at tegne deres helt eget julepynt i 3D på computeren. Når det er printet på 3D printeren, kan det pynte på årets juletræ hjemme i stuen.

Alle kan være med
De større børn kan prøve kræfter af med workhops, hvor der arbejdes med Virtual Reality eller Augmentet Reality. Her skal der bygges scener, som passer til lige præcis deres historier – og der kodes figurer med bevægelser og replikker.

Bibliotekar og kreativ It/Tech Nørd Sisse Olesen er vært ved arrangementerne og glæder sig til at tage imod både store og små; ”Arrangementerne skal få de unge til at slippe fantasien løs og skabe deres egne universer i stedet for blot at spille et computerspil. De plejer at skabe nogle skønne fortællinger, som afspejler kreativitet og vilde idéer. Alle er velkomne og de behøver ingen erfaring med VR eller AR -der er plads til både nybegyndere og de mere erfarne ”

Biblioteket går all-in på jul
Der vil også kunne opleves julehygge for voksne med en hyggelig samtalesalon om julen, og så er det jo selvfølgelig muligt at låne en masse gode julebøger med alt fra julekrea, julekalendre og fortællinger, julemusik og gode julefilm til de hyggelige decemberdage.

Som noget nyt sker der også nogle ting online, som man kan prøve hjemmefra, mens man hygger i sofaen. Det er blandt andet adventsfortællinger og en virtuel skattejagt.

Alt dette kan man læse mere om på slagelsebib.dk samt Facebooksiden ´Slagelse Biblioteker og Borgerservice’. Husk, at der er tilmelding til alle arrangementer. Alle er meget velkommen til julehygge på bibliotekerne, og alle retningslinjer vedrørende Covid-19 overholdes, så vi kan hygge sammen på en sikker måde.

Pressefoto