Ny regionale tiltag skal lokke flere turister til Slagelse i 2015, og sikre at de får gode oplevelser. VisitVestsjælland er bl.a. snart klar med sæsonbureauer i købstæderne Gørlev, Kalundborg, Korsør, Skælskør og Slagelse. Her fortæller Lars Nielsen, administrerende direktør i VisitVestsjælland, om nogle af de nye tiltag, og hvad der kræves for at få succes.

Byportalen starter hermed en interviewserie om året der gik og året der kommer.

Lars Nielsen

Hvad er noget af det bedste, der er sket i året der gik?
Det bedste, der er sket for mig personligt, er at jeg blev optaget på Team Rynkeby cykelholdet for Vestsjælland. Jeg ser meget frem til at cykle for et rigtigt godt formål, møde en masse lokale ildsjæle samt naturligvis smide lidt af mavefedtet.

Professionelt, og i turismeregi, så har der været en masse gode oplevelser i 2014. Vi har samlet turismeerhvervene på Sjællands Vestkyst, som dækker Slagelse og Kalundborg kommuner, i nogle positive arbejdsgrupper. Derfor er der blevet udviklet nogle helt nye oplevelser for turisterne, som vi glæder og til at fortælle hele landet om i år.

Hvad kunne du ønske dig af 2015?
Solskin, masser af solskin – for det elsker turisterne jo. Og så naturligvis at FC Vestsjælland vinder Superligaen.

Samtidig vil jeg gerne bestille solskin de to-tre gange om ugen, hvor Team Rynkeby holdet træner sammen. Det er jo lidt sjovere at cykle, når vejret er med os.

Hvad kan Slagelse gøre bedre for at tiltrække turister i 2015?
Det er et nemt spørgsmål. Vi skal samarbejde med hinanden, og ikke være bange for at fortælle de mange gode historier vi har. Om det er vikingehistorier, historierne om vores mange jættestuer (fortidsminder, red.), om Broløbet eller om de unikke teateroplevelse, som vi oplever på eksempelvis Borreby Teater, så har vi virkelig meget at være stolte over.

Så længe vi alle samarbejder om det fælles mål at tiltrække folk udefra, skal vi nok klare det. Postnumre og kommunegrænser er ligegyldige for turister. De vil bare gerne have en bred destination, med masser af oplevelser og steder at overnatte, holde ferie og spise lækker lokal mad.

Hvad regner du med at opleve i Slagelse i år?
At FC Vestsjælland vinder Superligaen (jeg er optimist)!

Havde du et nytårsforsæt, som du stadig holder?
Ja, at cykle til Paris og holde træningen ved lige tre gange om ugen.

/SDL