Lørdag og søndag og den efterfølgende tirsdag i begyndelsen af juli skruer vi tiden tilbage til 1960´erne, hvor byggelegepladser var begyndt at brede sig. I vores lokalområde blev der anlagt byggelegepladser flere steder, og vi kender en fra Kongelyset, fra Ringparken og fra Motalavej. Ideen var at skabe aktivitetstilbud til børn, der havde udearbejdende forældre og derfor var alene hjemme om eftermiddagen. Ideen var også, at aktiviteten kunne danne modvægt til industrialiseringens faste rammer og færdige produkter. Børn skulle have mulighed for frit at udfolde sig – og ikke bare vælge mellem færdige legeredskaber som gynger og karruseller. Byggelegepladserne skulle også oplære børnene i demokratiske værdier, fx ved at lade børnene danne brugerråd. Endelig var der et element af sparsommelighed. I tresserne havde man både krigens vareknaphed i kroppen og det nye forbrugersamfund, og da man endnu ikke offentligt havde organiseret genbrug, endte alt hvad der blev smidt ud på lossepladsen.

Slagelse Museum inviterer børn ifølge med voksen til at deltage i deres byggelegeplads, hvor man i fællesskab bygger et legehus af genbrugsmaterialer. Man forbereder byggeriet og opstiller nogle øvelsesposter, hvor man kan træne byggeteknikker. Man laver også selv maling, så huset kan få lidt farve. Selvfølgelig gennemfører man både rejsegilde og flere andre traditionelle nødvendigheder, som sikrer, at byggeriet går godt!

Tag gerne lidt byggematerialer med, fx brædder. Husk praktisk tøj/sko, handsker og en madpakke. Da byggeriet er fortløbende, er det lidt forskelligt, hvad man kan opleve den enkelte dag, men vi fortæller gode historier lige så tit, det skal være.

Se tider og bestil nødvendig billet på vestmuseum.billetexpressen.dk

Pressefoto