Ved Sankt Hans Aften var der bål ude i Håndværkerparken i Slagelse, som var en stor succes med folk fra nær og fjern. Det konservative byrådsmedlem Christopher Trung gjorde sin debut som båltaler, med en tale om sammenhold og naboskab.

Her er Christopher Trung tale:

“Vi er Sammen Om Slagelse, og sammen om fællesskabet. Og I aften samles vi om det, som vores forfædre har gjort i mange hundrede tusind år. De tændte bål. Det gjorde de for at varme sig. De tændte bål for at advare mod fjender, og holde vilde dyr væk. Bålet var med til samle folket om varmen. Og folket holdte sammen for at klare sig. At vi tænder bål i aften, er måske ikke så meget for at advare mod fjender, eller holde vilde dyr væk. At vi tænder bål for at vi kan samles , er dog en tradition vi har formået at holde i live fra generation til generation til den dag i dag.

Men ærligt! Mange af os skænker nok vores tanker til meget andet end hvordan vores forfædre klarede sig. Vi har nok med bekymringer, renoveringer, og lette såvel som svære beslutninger i vores hverdag vi skal tage stilling til. Især i disse tider, sker der rigtig mange forandringer i vores verden. Både forandringer vi hilser velkomne, og forandringer vi helst havde været foruden. COVID-19, krig, stigende priser, klimaet, falske nyheder, og en begyndende usikkerhed på fremtiden. Alt dette er med til at gøre os utrygge, over hvad vi i denne verden efterhånden kan regne med, og ikke kan regne med. Men hvis vi alle kigger op fra skærmene,.. Lige nu, kigger væk fra nyhedsstrømmen og de sociale medier, og i stedet ser rundt omkring os. så er der i hvert fald 1 ting jeg tror vi danskere kan regne med. Og det er.. at vi kan regne med hinanden. Det skal vi kunne!

Særligt i en tid, hvor fællesskab og sammenhold ikke er naturgivent.

Det danske sammenhold er ikke til at tage fejl af, og jeg ser det hver dag, her i lokalområdet, i foreningslivet, på arbejdet, i familien og i fritiden. Jeg elsker det. Og jeg bliver lige stolt hver gang! Stolt over at så mange vil yde en særlig indsats. Stolt over at se, hvordan fællesskabet blomstrer Og stolt over at se, hvad vi kan udrette, når vi går sammen og løfter i flok. I fællesskab!

Vi må nok bare erkende, at det at tilhøre fællesskaber er livgivende for os mennesker. Nogen har været med i fællesskabet i mange år, måske endda i generationer. Andre har kun været med i få år. Det er måske ikke det tætteste fællesskab, som vi hver især er medlem af. Måske snakker vi med naboen over en kop kaffe eller en øl. Måske har vi kontakt til hinanden, når vi har brug for at låne et eller andet eller har brug for en hjælpende hånd. Fælles er vi dog om at elske netop denne plet i vores kommune, vi kalder vores lokalområde.

De seneste år er vi også blevet endnu bedre til at tage dem med, der ellers vil risikere at stå uden for fællesskaberne, i takt med at der desværre også er blevet flere der står uden for fællesskabet, i kølvandet på coronapandemien.

Af hjertet tusind tak til alle jer, der er med til at skabe sammenholdet, og til jer der rækker ud for at være en del af det, på tværs af generationer. Afslutningsvist vil jeg sige tusind tak til initiativtagerne af dette arrangement. Det giver os en god mulighed for at vi kan nyde denne midsommeraften, og nyde et øjebliks ro, imens det knitrer fra bålet.

Bekymringer er der nok af. Lad os glæde os over den kommende sommer, og indånde den i fulde drag. Jeg vil slutte af med at ønske jer alle en rigtig god sommer og en rigtig dejlig Sankt Hans aften. Tak! ”