Pressefoto

Vemmelev Rideclub indbyder til gratis åbent hus 10. oktober  med hestesporten i centrum

Efter et hårdt år 2020 og igen nedlukning i 2021 indbyder Vemmelev Rideclub til et helt  nyt tiltag: Åbent hus søndag  den 10. oktober 2021 fra kl. 10 til 16.00.  på Vemmelev Ridecenter, Vandværksvej 2, 4241 Vemmelev.

Som mange måske har lagt mærke til, har vi under nedlukningen haft travlt med forbedringer overalt i klubben på vores historiske ridecenter, der har over 50 år bag sig. Og klubben har stadigvæk et stort ønske om igen at starte rideskolen op, når Covid-19 engang er aftaget helt.

Initiativtageren er ildsjælen Brian Behrendt, som for mange år siden var ansat på Ridecenteret. Hans hjerte banker stadigvæk for centeret, og han syntes de trængte til lidt hjælp. Brian har hjulpet klubben med at ansøge forskellige fonde og puljer, og det har været med stor succes og klubben er snart i mål med deres målsætning.

Ved hjælp af midler fra DIF er vi nu klar til åbent hus dag med indslag med mange forskellige heste og andre dyr.

– Vi vil nu gerne her afsløre dagens program, fortæller klubbens formand Hanne Ertmann.

Der vil være Loppemarked  hvis interesse koster en stand kun 50 kr.  3x 3 m og man medbringer selv bord og stole.kontakt info.  maomonie@gmail .com

Kur dressur med en af vores dygtige ryttere Anna Pedersen fra Dalmose med sin 10 årig New forest pony Sedona Hippios. De har lige været til DM i Frederikshavn og opnået flot resultat                                                                                              

Politihunde med opvisning.  Ponyvognskørsel med Katrine Ditte Olsen og Tot fra VRCL.

Ridebanespringning  med en af vores ryttere Sabrina Andersen og Corbell fra VRCL.

Dressur og Kegle vognkørsel med Belinda Bonn Carlsen og den Spanske hingst Lopez             

Islandske heste  og Minature heste med Agility                                              

Ejner Møller Andersen fra Stald Dania kommer og afholder en clinic om miljøtræning af heste.  Han har holdt kursus de seneste 7 år for heste af alle racer og på både højt og lavt niveau. Han har undervist mere end 1000 heste og ryttere. Tilslutningen til disse kurser er overvældende og heldigvis har mange fået øjnene op for vigtigheden af samarbejdet mellem hest og rytter. Flere og flere er begyndt at træne tillid og samarbejdsøvelser ligesom treck-baner skyder op mange steder..

 Rigtig miljøtræning udført med hestevenlige principper og god horsemanship flytter grænser for både hos hest og rytter. Ejner kan med sine træningsmetoder på få timer skabe en kontakt, der bygger på tillid og gensidig respekt. Når hest og rytter stoler på hinanden, er der ingen grænser for hvad hesten vil gøre for sin rytter. Træningsmetoderne er også med til at fjerne rideangst og manglende tillid i den daglige omgang med heste. Ejner viser med sine Clydesdale heste nogle praktiske øvelser, som alle kan udføre hjemme. Han viser hvor langt man kan komme med den rigtige træning. Der vil efterfølgende være mulighed for at få en snak om øvelser og individuelle problemheste og løsningsmuligheder.

Opvisning af Verdens mindste heste. NKG Minature heste. oplev agility med fart på, og publikum får os mulighed for at prøve dette.

Flere oplysninger om hele dags programmet fås, når I tilmelder jer på Biletto.dk,  hvor billetterne kan reserveres. Det er helt gratis

I samlet flok skal vi nok nå vores mål på det på vores historiske Vemmelev Ridecenter  på Vandværksvej 2  i Vemmelev, der som nævnt har over 50 år bag sig og ser frem til fremtiden og håber at se rigtig mange nye og gamle venner af klubben og andre, der holder af hestesporten.