Hvad er en psykose egentlig? Hvilke tegn skal man holde øje med og hvordan får man hjælp?

Psykose er en tilstand, hvor opfattelsen af virkeligheden ændres og man kan få kaotiske tanker og ændret adfærd, ligesom hallucinationer gør sit indtog. Det er ofte unge i alderen 15-25 år, der får en psykose for første gang.

Før en psykose udvikler sig helt, er der ofte noget, der ikke er, som det plejer. Måske får man en trang til at isolere sig eller man ser, hører eller mærker ting, andre ikke gør. Det kan også være, man bytter om på dag og nat eller føler en tiltagende tristhed.

Der er flere tegn på en begyndende psykose, som det er vigtigt at reagere på. En hurtig behandling kan nemlig i mange tilfælde helbrede en psykose og øger markant chancerne for at blive rask. Hvis man går længe med en psykose uden at få behandling, kan psykosen udvikle sig til svære psykiske sygdomme.

På denne aften kan du blive klogere på, hvilke tidlige tegn man skal være opmærksom på, samt hvor og hvordan man får hjælp. Du kan høre en personlig fortælling fra to EN AF OS ambassadører, som har oplevet en psykose på egen krop og som pårørende. Derudover kan du også høre et fagligt oplæg.

Det sker på Skælskør Bibliotek d. 10. februar 2021.

Arrangementet er et samarbejde med PsykInfo og billetter kan købes tre uger før via https://www.regionsjaelland.dk/arrangementer/Sider/Viden-om-psykose.aspx

Læs mere her

Foto: ABW