Der er fuldt program i fra kl. 11.00 til 15.00 hver dag efterårsferien på Trelleborg, hvor du kan opleve nye fortællinger om den grumme side af vikingetiden.

Begynd dagen med at smage på den væmmelige vikingemad i landsbyen og hør mere om vikingetidens råvarer. Læg hovedet på blokken, når vi afprøver vikingetidens våben. I langhuset kan du høre de bloddryppende fortællinger om Drauger, drager og sagaernes monstre. Kom helt tæt på de døde på Trelleborg på den daglige rundvisning.

I butikken kan du købe aktivitetsarmbånd á 100 kr, der giver mulighed for at prøve mange sjove vikingeaktiviteter i landsbyen, hvor vikinger står klar til at hjælpe dig. Lav dig en skræmmende maske af Fenrisulven – eller ulvens lænke eller skyd med vikingetidens bue efter slimede sagndyr. Du kan også riste runer, der forebygger forbandelser, male miniskjolde eller kaste dig over bagning af fæle fladbrød med løgkompot.

Du kan også købe drageskjolde og monsterdræbersværd, som du frit kan dekorere i vikingefarve-teltet. Prøv også en frisk tvekamp med vikingesværd, vælte-vikingelegen, tre på stribe, gæt gåden om Regnar og Kraka eller find balancen på Helhesten.

Musik i vikingernes verden med Poul Høxbro
Torsdag d.21.10 kl.14.00 kan du opleve et fantastisk koncertforedrag med den kendte musiker Poul Høxbro. Gjaldende horn, fortryllende fløjtetoner, skarpe skalmejer og ringlende bjælder. Vikingernes verden genlød af mange forskellige musikinstrumenter og af andre typer af musik – langt mere end skjaldens sang og lyrespil. Tag med tilbage til vikingetiden og oplev ham jonglere med spændende fakta og medrivende historier. Frem for alt, oplev det fascinerende musikalske udtryk, som Poul Høxbro tryller frem med vikingernes forskellige blæseinstrumenter og slagtøj.

Nat på Borgen – oplev en uhyggelig aften. Lørdag d.23.10 kl.19.00 – 22.30
De døde på Trelleborg
Besøg den mørklagte udstilling i museet og oplev våbnene glitre i faklernes skær. Mød de døde på gravpladsen, og hør de enestående historier om deres liv på Trelleborg i vikingetiden.
Koncert med musikgruppen Virelai kl. 21.00
I det gamle langhus venter der en helt særlig musikoplevelse med vikingegruppen Virelai. Navnet er fra oldfransk og betyder skønheden ved musik, dans og poesi. Gennem nordiske ballader og dans møder du den nordiske og europæiske musiks rødder. Alt bliver spillet på gamle instrumenter, der vækker noget gammelt og genkendeligt i os alle, noget som vi har til fælles. Netop i dans og musik kan alle mødes på tværs af alder og kulturelle skel.

Cafe Trelleborg
Cafe Trelleborg er åben alle dage i hele efterårsferien fra kl.11.00 til 15.00. Få en kop friskbrygget kaffe, smag den lækre kage, køb en flæskestegssandwich, frikadeller eller prøv en af de to smagfulde salater.

Entre for børn er gratis, 100 kr for voksne. Har du dagsbillet er koncertforedraget og Nat på Borgen gratis. Tilmelding kræves, da der er begrænset antal pladser.
Tilmeld dig på; trelbook@natmus.dk

Foto: ABW