For andet år i træk kvalificerede VK Vestsjælland sig til Final4-stævnet i Pokalturneringen i volleyball, og for andet år i træk sikrede holdet sig en bronzemedalje. Sidste års Final4-stævne blev aflyst grundet det store corona-tryk, som også dengang hærgede landet, og derfor spillede man dengang bronzekampen på hjemmebane i Korsørhallen mod Nordenskov UIF uden tilskuere.

Denne gang blev stævnet dog afholdt i Aarhus, og det var en stor succes, hvor kampene var velbesøgte og spændingen høj. VKV startede ud i den sene kamp fredag aften i semifinalen mod Middelfart VK. De to hold mødtes i VKV’s seneste Volleyligakamp, hvor fynboerne vandt en spinkel 3-1 sejr. VK Vestsjælland gik derfor ind til kampen med tro på, at de kunne overvinde modstanderen. De kom da også foran 2-0 efter to velspillede sæt, men mistede fokus og forspringet blev indhentet, så Middelfart endte med at vinde kampen 3-2.

Derfor skulle VKV tidligt op dagen efter for at spille bronzekamp klokken 9.30 mod værterne fra ASV Elite. Da skuffelsen over semifinalenederlaget havde lagt sig, var holdet igen klar til kamp, og her kunne VKV gentage sidste års succes og vinde kampen 3-1 og dermed tage bronzemedaljerne med hjem til Vestsjælland.

Cheftræner Rolf Meegdes udtalte efter FInal4: “Vi er selvfølgelig skuffet over nederlaget fredag aften mod Middelfart. Når man er 2-0 oppe skulle man gerne formå at lukke kampen, men det gjorde vi desværre ikke, men jeg er meget glad for at vi som hold formår at lægge sådan en stor skuffelse bag os på 12 timer og spille endnu en fantastisk kamp lørdag morgen mod Aarhus.
Det har været et fantastisk stævne, med massevis af fans i hallen, sjov på hotellet, fantastisk volley på banen, hygge udenfor banen med de gutter, man bruger så meget tid med på træningsbanen.
Vi havde som mål at få en medalje med hjem fra Aarhus – det blev så bronze, selvom vi drømte om en anden farve, men den må vi tage en anden gang. Vi kan være tilfredse med det niveau vi viste mod svære modstandere, og det giver os kun endnu mere tro på, at vi kan lege med i toppen af slutspillet i ligaen.”

Holdet har dog ikke tid til at fejre succesen alt for længe, da de allerede skal i kamp igen tirsdag den 8. februar, hvor de – igen – møder Middelfart VK. Det er starten på en uge, hvor man skal spille fire vigtige kampe i Volleyligaen, som er gået ind i sin afgørende fase i grundspillet. For VKV gælder det om at opnå den bedst mulige placering, så man trækker en mere overkommelig modstander i første runde af slutspillet.

Holdets næste hjemmekamp er fredag den 11. februar, hvor man tager imod DHV Odense, som man led et tæt 3-2 nederlag til i de to holds første indbyrdes opgør. Kampen markerer samtidig årets første hjemmekamp, hvor tilskuere igen er velkomne i Korsørhallen, efter corona-restriktionerne er ophørt.

Foto: Lucas Sais