Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet har afvist Slagelse Kommunes anmodning om at få lov til at anvise flygtninge boliger i udsatte boligområder, såsom Ringparken i Slagelse og Motalavej i Korsør.

For snart tre måneder siden ansøgte kommunen om at bryde integrationsloven §12, som siger, at nytilkomne flygtninge ikke må anvises til boliger i ghettoområder.

En ansøgning, som ministeriet nu har afvist. Slagelse Kommune må indkvartere flygtninge midlertidigt andre steder end i ghettoer.

”Det er der ikke noget at gøre ved. Vi spurgte blot for at afsøge mulighederne og må nu konkludere, at vi ikke kan anvise flygtninge i udsatte boligområder” siger Helle Jacobsen (V), formand for beskæftigelses- og integrationsudvalget.

Afslaget slår imidlertid ikke udvalgsformanden ud. Presset fra Sydeuropa er lettet, og ifølge prognosen falder tilstrømningen af flygtninge: ”Vi kan se, at behovet for boliger ikke er så pressende, som vi måske troede, det ville blive. Det er klart, at prognoser kan ændre sig, men lige nu skal vi nok kunne finde plads andre steder end i udsatte boligområder” fortæller Helle Jacobsen.

I maj havde Slagelse Kommune i alt 62 midlertidige pladser til rådighed for flygtninge.

 

Slagelse Kommune må ikke anvise flygtninge boliger i Ringparken i Slagelse.
Slagelse Kommune må ikke anvise flygtninge boliger i Ringparken i Slagelse.