PanzerMuseum East
Fladholtevej 18
4200 Slagelse
Tlf. 20 25 90 48

Følg PanzerMuseum East på Facebook 

Et blik ind i historien
Det var først under 2. verdenskrig, at verden for alvor fik øjnene op for effektive panserkøretøjer. Særligt i Tyskland, hvor man organiserede den såkaldte blitzkrieg, fik man at se, hvad pansrede køretøjer ville kunne betyde for krig på landjorden. Fremtiden blev som bekendt en lang strid mellem den østlige og vestlige blok af verden. En strid der heldigvis aldrig blev varm, men som militærstrategisk betød, at man udvidede sit arsenal af pansrede køretøjer – en kvantitativ magtfaktor, som Sovjetunionen udnyttede i høj grad.

Lige indtil Sovjetunionens fald i 1991 blev mængden af panserkøretøjer i det sovjetiske militær udvidet; og det er det, som PanzerMuseum East giver et indblik i.

En del af de over 60 maskiner, der står på PanzerMuseum East, har en imponerende historie. Panserværnet udgjorde et skjold mod vest, men maskinerne blev også brugt til at indføre marxisme i de modvillige egne af Sovjetunionen. Den historie forsøger ejeren Allan Pedersen med sin private samling at fortælle på museet.

Ekstrem samler
Allan Pedersen åbnede sit 4500 m2 store museum i 2014, efter at han i perioden 2006-2014 havde fundet og restaureret mere end 60 forskellige, gamle militærkøretøjer fra den østlige side af den kolde krig. Med ture til Rusland, Tjekkiet, Polen og den østlige side af Tyskland har Allan Pedersen opsøgt gamle vrag fra krigsperioden, som han selv har sat i stand i sit værksted; en hobby, der efterhånden er blevet et livsværk.

Cafe Bomben
Det livsværk kan man opleve på PanzerMuseum East, hvor de gamle køretøjer er udstillet. Og udstillingen udvides hele tiden. Bl.a. er PanzerMuseum East udvidet med en lille café med det passende navn, Cafe Bomben. Her er det muligt at købe enten koldt eller varmt at drikke, kage, frugt og is samt lette frokostanretninger, når man har brug for en pause fra de pansrede køretøjer.

Herudover kan man gå en tur i den skønne natur, der hører til PanzerMuseum East – herunder den store juletræsplantage og de skønne naturstier.

Udlejning
Det er muligt at leje udvalgte køretøjer til private arrangementer, det være sig photoshoots, filmoptagelser, fødselsdage eller noget helt fjerde. Man kan sågar låne et køretøj, som man kan få lov at køre på museets areal.

Herudover er det muligt at leje Cafe Bomben til et privat arrangement i de historiske rammer; og selvom man har en over 200 kg tung, truende bombe hængende over hovedet, er der ingen grund til bekymring på PanzerMuseum East. Den kolde krig er historie!

Kontakt PanzerMuseum East

 


sølvpartner