Kjerulff A/S 
Sverigesvej 12
4200 Slagelse
58 52 08 15
info@kjerulff.dk

Følg Kjerulff på Facebook 

En af Slagelses største udstillingshaller
Kjerulff A/S ligger på en meget stor grund på Sverigesvej, hvor alt er samlet på samme sted. Firmaet består af et stort værksted og reservedelslager og én af byens største udstillingshaller.

Kjerulff A/S forhandler det koreanske bilmærke KIA Motors, som i dag er verdens mest voksende bilmærke, og den fjerdestørste bilproducent i verden. KIA er i dag det eneste bilmærke i Europa med syv års garanti. Kjerulffs KIA-modeller Ceed og Sportage bliver produceret i byen Zilina i Slovakiet.

Den 21. februar 1921 startede firmaets grundlægger, Gustav Kjerulff, sin automobilforretning. I 1927 skiftede Kjerulff til General Motors, og nu blev der solgt Chevrolet-biler i stedet for Ford. Forretningen lå dengang på Nytorv.

Holdt hjulene igang
Salget af disse biler fortsatte helt frem til udbruddet af 2. verdenskrig, hvor bilsalget gik i stå, og der var mangel på brændstof. Det var kun pga. dygtige mennesker i bilbranchen, at bilparken blev holdt kørende. De berømte kakkelovne blev monteret på bilerne – det var de berømte gasgeneratorer, og de holdt hjulene igang i Danmark. Krigen sluttede langt om længe, og de opklodsede biler kom igen frem i lyset. De store benzinslugende Chevrolet-biler kunne ikke sælges mere pga. den høje pris.

Pladsen på Nytorv blev for trang pga. planerne med gågaden. Trafikken var efterhånden blevet for voldsom på Hovedvej A1, som dengang gik forbi forretningen.

I 1958 blev Kjerulff omdannet til et familieselskab, og Poul-Erik og Arne Kjerulff blev direktører efter Gustav Kjerulffs død i 1964. Arne Kjerulff døde 89 år gammel i 2008.

En aftale er en aftale
I 1967 flyttede firmaet værkstedet ud på Sverigesvej. Administrationen og Salgsafdelingen flyttede dog først i 1975, da Gågaden i Slagelse blev en realitet i bymidten.

I 1992 foretog firmaet sit andet generationsskifte med Torben Kjerulff som direktør. Jette Kjerulff kom ind i firmaet i 2007. Kjerulff startede som KIA-forhandler i 2002, og den 21. februar 2021 har Kjerulff A/S 100 års jubilæum.

I 2019 blev tredje generationsskifte indledt med Regnskabschef Annette Blumow og Salgschef Søren Blumow, og det er et glidende generationsskifte sammen med Jette Kjerulff og Torben Kjerulff.

 

Pressefoto


sølvpartner