Slagelse Festuge
Sdr. Stationsvej 26, 1. sal
4200 Slagelse
61 27 02 27
janni@slagelsefestuge.dk

slagelse festuge

Åbningstider:
Mandag – fredag: kl. 8 – 16.

Følg Slagelse Festuge på Facebook. 

Foreningernes fest
Slagelse Festuge er en årligt tilbagevendende begivenhed, der har lokale frivillige foreninger som drivkraft.

Det er foreninger, der står for de fleste af de arrangementer, der foregår på festpladsen på Nytorv og hos den enkelte forening. Frivillige er også en vigtig faktor i planlægningen af logistik, salg og program samt den praktiske udførsel i den uge i juni, hvor festugen finder sted.

Festugen er altid klar til at byde nye frivillige velkomne, så hvis du eksempelvis ønsker at optræde eller arrangere en aktivitet, skal du kontakte sekretariatet.

Koncerter
De mange gæster har eksempelvis oplevet koncerter med Joey Moe, Sømændene, Moonjam, Rasmus Walter, Queen Machine og Carpark North.

Billetsalget starter i marts. Traditionelt køber man armbånd, der giver adgang til koncerterne. Armbåndene kan købes i en række butikker.

Du kan også vælge at købe en endagsbillet på selve koncertdagen, men det er ikke sikkert, at der i så fald er ledige billetter.

Faste indslag
Blandt de faste indslag i Slagelse Festuge er Dyrenes Dag, hvor man kan se mange forskellige dyr og racer, samt Foreningsdagen, hvor foreninger præsenterer sig selv på Nytorv.

Ugen byder også på loppemarkeder for både voksne og børn, hvor alle har mulighed for at have en stand. Om lørdagen rykker butikkerne ud på gaden med gode tilbud, og festugen afsluttes med fyrværkeri på Rådhuspladsen.

På Børne og Unge dagen kan de yngste gæster få lov at sidde bag rattet i en brandbil eller politibil og få demonstreret, hvordan politi og brandvæsen arbejder. Ca. 500 børn fra Slagelses institutioner mødes endvidere til den store børnefrokost.

the color runMotionsløb
Nordbo Motionsløb er endnu en fast tradition. Motionsløbet, der finder sted på en hverdagsaften, har sit navn efter sponsoren, den lokale ejendomsmægler Carsten NordBo. Team Hechmann Sport er medarrangør.

Løberne føres igennem Slagelses hyggelige gader og torvepladser samt en tur rundt om Anlægssøen. Der er start og mål på Nytorv, hvor der som regel er mange tilskuere og festlig opbakning til deltagerne.

Du kan deltage næsten uanset grundform, for der er flere forskellige ruter. De toptrænede kan løbe 10 km, mens andre kan nøjes med 5 km. I begge løbekategorier er der præmier til hurtigste dame/herre-løber.

Børn under 12 år har deres eget løb på 1,5 km. Forældre er velkomne til at løbe med, og alle deltagende børn får medaljer.

Bliv sponsor
Slagelse Festuge sponseres af lokale erhvervsdrivende. Sponsorer får adgangspas samt eksponering på bl.a. festpladsen, i festugeavisen og på hjemmesiden. Du kan også vælge at sponsere ét specifikt arrangement. Læs mere om mulighederne.

 

sølvpartner