Uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Slagelse Kommune i tidsrummet 16/6 til 27/6

HÆNDELSER

SKÆLSKØR: Fire personer anholdt
Mandag klokken 12.05 fik politiet en anmeldelse om, at aktivister havde bundet en ribbåd fast til ankerkæden til et skib, der lå for anker nord for Agersø. Da politiet ankom i to både, fik aktivister først anvist en anden plads – på land – til demonstrationen, men de ville ikke umiddelbart rette sig efter politiet. Herefter fik de et påbud om at forlade stedet, hvilket de ikke efterkom. Politiet frigjorde båden og kunne herefter uden problemer anholde fire personer, som blev sigtet for overtrædelse af straffelovens § 293, stk. 2, der handler om hindring af andres ret. De anholdte – tre kvinder i alderen 22-28 år og en 26-årig mand – blev afhørt på politistationen i Næstved og løsladt igen mandag aften.

KORSØR: Ro og kaffe på Motalavej
Politiet holdt i weekenden et vågent øje med kvarteret omkring Motalavej i Korsør, og søndag aften mellem klokken 19.00 og 20.00 var lokalpolitiet forbi igen. Politibetjentene melder om god stemning, og de blev budt på kaffe og kage ved en fest for en nyuddannet pædagog. Kun en 20-årig mand fra lokalområdet fandt anledning til at give politiet fuckfingeren – eller fuckfingrene, for han brugte begge hænder – og han blev herefter sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

KORSØR: Smadrede ruder
Politiet fik fredag aften klokken 22.21 en anmeldelse om, at nogle personer skabte uro og havde smadret ruder i en bygning på Halsskovvej i Korsør. Flere patruljer kørte til stedet, og ved hjælp af videoovervågning og vidneudsagn fandt betjentene frem til en 37-årig mand fra byen, der blev anholdt og sigtet for groft hærværk. Patruljerne blev i byen til der igen var ro på.

KORSØR: Stukket i låret – mand varetægtsfængslet
I tirsdags klokken 16.30 fik politiet en anmeldelse om, at en mand var blevet stukket i låret. Det var sket på Halsskovvej i Korsør, hvor en 45-årig mand fra lokalområdet var blevet ramt efter en uoverensstemmelse med en anden mand. Den 45-årige blev efterfølgende kørt til behandling på sygehuset i Slagelse, og på baggrund af vidneforklaringer havde politiet en formodning om gerningsmandens identitet og opfordrede ham til selv at henvende sig til politiet. Den mistænkte er nu blevet anholdt og sigtet for kvalificeret vold. Det drejer sig om en 18-årig mand fra Korsør. Han blev lørdag fremstillet i grundlovsforhør, hvor han blev varetægtsfængslet til 19. juli.

KORSØR: Stukket i låret
Tirsdag klokken 16.30 fik politiet en anmeldelse om, at en mand var blevet stukket i låret. Det var sket på Halsskovvej i Korsør. Det var en 45-årig mand fra lokalområdet, der var blevet ramt, og det var sket efter en uoverensstemmelse med en anden mand. Den 45-årige blev efterfølgende kørt til behandling på sygehuset i Slagelse, og på baggrund af vidneforklaringer har politiet en formodning om gerningsmandens identitet og opfordrer ham til selv at henvende sig til politiet.

SLAGELSE: 14-årig forsøgte at røve en knallert
Lørdag klokken 17.09 var en 15-årig dreng udsat for, at en anden dreng forsøgte at frarøve ham hans knallert ved at true ham til at udlevere nøglerne, da de befandt sig på Nygade i Slagelse. Det lykkedes dog ikke, og den 15-årige slap væk. Kort efter blev politiet tilkaldt, og ved hjælp af gode vidneudsagn fandt betjentene ikke langt derfra frem til en 14-årig dreng, som svarede til signalementet. Da betjentene henvendte sig til ham, viste det sig, at han også havde en del euforiserende stoffer på sig. Da drengen er under 15 år, blev han ikke sigtet for overtrædelserne, men han blev taget med på politistationen, og de sociale myndigheder og drengens forældre blev orienteret.

SLAGELSE: Episode med skudafgivelse skal undersøges af Den Uafhængige Politiklagemyndighed
Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi var i nat involveret i en episode, hvor der i forbindelse med en politiforretning i den nordlige del af Slagelse blev afgivet skud fra politiets side. Den Uafhængige Politiklagemyndighed er orienteret, og vil vurdere sagen, hvorfor politiet ikke har yderligere kommentarer.

SLAGELSE: Færdselsuheld ved Gyldenholm
Slagelse Landevej var mandag eftermiddag spærret i nogle timer efter et færdselsuheld. En lastvogn med en 38-årig mand fra Sakskøbing som fører stødte ind i en personbil, som ventede på fri bane til et venstresving. Personbilen havde en 64-årig mand fra Fuglebjerg ved rattet, og den blev skubbet over i den modgående vejbane, hvor den stødte ind i en anden personbil med en 60-årig mand fra Slagelse som fører. Den 60-årige og den 64-årige blev kørt til sygehuset i Slagelse, og politiets bilinspektør undersøgte uheldsstedet, inden vejen blev åbnet igen.

SLAGELSE: Tricktyveri på Schweizerpladsen
En 79-årig kvinde fra Slagelse var mandag lige omkring klokken 12.00 udsat for et tricktyveri. Det skete, efter at kvinden havde hævet kontanter i hæveautomaten ved Sydbank på Schweizerpladsen. Her blev hun kontaktet af et udenlandsk par, som spurgte om vej til sygehuset og om hjælp til bybusserne. Den 79-årige hjalp venligt, men kort efter opdagede hun, at hendes pung med kontanter og personlige papirer var væk fra tasken, som hun havde haft om halsen. De to tyve beskrives som: A: Mand, østeuropæisk af udseende, ca. 30-40 år, omkring 162-165 cm høj. Han var buttet af bygning og havde solbrud hud og et sort skæg på hagen og under næsen. Han talte engelsk. Han havde en sort kasket og en hvid T-shirt på B: Kvinde, østeuropæisk af udseende, ca. 30-35 år og 160 cm høj. Hun var almindelig af bygning og var hvid i huden. Hun havde brunt, langt hår og var formentlig gravid. Kvinden talte engelsk. Hun havde et tørklæde, som var bundet i nakken, en blå stribet T-shirt og nederdel til under knæet på. Politiet hører gerne fra evt. vidner, der har set tyveriet. Ring til politiets servicecenter på tlf. 1-1-4.

SLAGELSE: Æg-kastende kvinder
To unge kvinder på 17 og 19 år er sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen, efter de søndag klokken 01.10 kastede æg ud af vinduet og ned på gaden, heldigvis uden at ramme nogen.

Indbrud

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Slagelse Bøstrupvej Fredag klokken 16.00 – mandag klokken 8.00 En skruemaskine af mærket Dewalt, en vinkelsliber og to lægtehammere  

 

Færdselskontroller

By Vej Tidspunkt Kommentar
Slagelse Sorøvej Tirsdag klokken 16.45-18.30 Tre blev standset og sigtet for at køre for hurtigt. Hastighedsbegrænsningen er 80 km/t, og den hurtigste blev målt til at køre 119 km/t. En blev sigtet for at bruge håndholdt mobil under kørslen, en for at køre uden styrthjelm og tre fora t køre uden sikkerhedssele
Slagelse Slagelsevej Torsdag klokken 7.54-8.54 En blev målt til at køre 115 km/t, selv om hastighedsbegrænsningen er 80 km/t, og det giver et klip i kørekortet. En trafikant blev sigtet for at bruge håndholdt mobil under kørslen
Slagelse Sorøvej Torsdag klokken 6.32-7.40 En blev målt til at køre 113 km/t, hvor man højst må køre 80 km/t. Det giver et klip i kørekortet

 

Hastighedskontrol

By Vej Tid Kontrol-
lerede
Fart-
bilister
Tilladt Hurtigste Klip
Skælskør Park Alle Mandag klokken 17.13-19.30 43
Skælskør Sorøvej Mandag klokken 14.51-16.26 55 6 50 km/t 73 km/t Et klip
Slagelse Sdr. Ringgade Mandag klokken 10.01-16.15 1715 1 60 km/t 72 km/t
Dalmose Høvevej Fredag 8.24-9.19 5 1 50 67  
Slagelse Sdr. Ringgade Fredag 11.07-13.20 783 2 60 75  
Slagelse Sdr. Ringgade Onsdag klokken 9.40-11.30 491
Slagelse Sdr. Ringgade Mandag klokken 13.17-19.30 1982 4 60 km/t 79 km/t
Skælskør Norvejen Søndag kl. 15.12 – 19.28 256 0 60 km/t
Skælskør Smidstrupvej Torsdag klokken 10.54-11.57 10
Skælskør Smidstrupvej Torsdag klokken 13.22-16.17 78 50 km/t 59 km/t
Slagelse Sdr. Ringgade Torsdag klokken 9.44-11.30 389 1 60 km/t 71 km/t