Når Julie Marie Glerup skal optræde sammen med Verdensholdet i Slagelse den 26. september, så bliver det med ekstra mange sommerfugle i maven. Hun har nemlig arbejdet som lærer på Sorø Gymnastikefterskole, og mange af hendes tidligere elever og kolleger kommer og ser showet.

”Jeg glæder mig til at vise showet frem til dem, jeg kender. Det betyder lidt mere, fordi der er mere på spil. Når jeg taler om det, kan jeg godt mærke nervøsiteten – men det er på en dejlig måde,” fortæller Julie Marie Glerup, der er gymnast på DGI Verdensholdet.

DGI Verdensholdet består af 28 af Danmarks aller dygtigste gymnaster, der lige nu rejser landet rundt og optræder med showet KATA.

Et show, der bliver fyldt med power, vilde spring og rytmisk gymnastik, som indebærer alt fra klassisk gymnastik til forskellige dansestilarter som moderne bevægelse med afsæt i hip hop og floorwork.

”Jeg glæder mig til at vise publikum alt det, vi har skabt sammen. Showet er meget alsidigt, det har mange forskellige stemninger og på en eller anden måde er det nytænkende,” siger Julie.

Gymnasterne har brugt hele sommeren på at lære alle koreografierne og sammensætte showet. De har trænet over otte timer om dagen på BGI Akademiet syd for Horsens.

DGI Verdensholdet optræder i 13 forskellige danske byer som en del af deres Take Off turné, før de til oktober rejser ud i verden for at optræde og inspirere til leg og bevægelse.

Billetter til showet i Slagelse den 26. september kan købes her: https://www.ticketmaster.dk/event/528367

DGI Verdensholdet består af 28 af Danmarks bedste gymnaster.
Holdet bliver udtaget hvert andet år, og gymnasterne går på holdet fuld tid i et år.
Holdet rejser cirka et halvt år ud i verden, hvor de laver shows og workshops.
Lige nu er de på Take Off turné, hvor de viser det show, de skal rejse jorden rundt med.

Foto: DGI