Af Unnie Linette Brown Oldenburg, Byrådsmedlem

Vi hører hele tiden borgmesteren sige, at vi skal have en ny retning eller at vi skal se fremad. Men er det nu alt, der skal have en ny retning – skal det der virker også have en ny retning?

Vi har Xclass (10.klasse) som er yderst velfungerende og som viser gode resultater på alle parameter, men alligevel ønsker et flertal nu, at flytte det til ZBC, men hvad er grunden?

Er det fordi man ønsker at tvinge flere til at tage en erhvervsuddannelse? Hvis ja, så er det ikke vejen frem at flytte 10. klasse, det handler i stedet om at styrke erhvervsuddannelserne og sikre, at man har nogle ordentlig vilkår, så man som ung ikke kigger ind i en fremtid hvor man bliver slidt helt ned inden man skal på pension. Eller er det de 2,7 mio. som man påstår der kan spares, men som vi ikke kan få en specificering af og hvis det er det som er begrundelsen til at ødelægge noget der virker – Skal man så også spare hvis det betyder dårligere resultater på langsigt? Nej, det er nemlig de unge mennesker og deres fremtid det handler om, den fremtid som vores land skal bygges videre på.

Hvordan kan SF også gå stik imod deres parti på borgeren hvor Jacob Mark netop råber op om, hvor vigtigt det er at man ikke lukker eller flytter 10. klasserne over på erhvervsuddannelserne.

I Slagelse kommune, har jeg meget svært ved at se forskellen på blå blok og SF. Et SF som burde tage hånd om vores unge mennesker.

Det ville også være rart hvis man kunne få svar på, hvad skal der ske med alle de unge som har et specialtilbud i Xclass? De kan ikke rykke med til en erhvervsskole, er de nu blot efterladt til det tilbud de kom fra og det frygtelige sparrehelvede som ikke gavner dem?

Vi i Socialdemokratiet ønsker ikke at flytte Xclass til en erhvervsskole.

Vi har dog foreslået at spare 1,3 mio. på Xclass. Det gør vi fordi der, er en lederstilling som har været ubesat meget meget længe og den ønsker vi at nedlægge. For os finder vi gerne besparelser på ledelses niveau fremfor hos borgerne eller medarbejderne.

Vi har en ungdom som er bange for at fejle og som i større og større grad mistrives, hvorfor skal vi så til at fjerne de tilbud fra dem som virker. Vi burde i stedet beholde det der virker, sløjfe det der ikke virker og så komme i gang med at gøre noget af det som vi ikke har prøvet endnu.