Finn Møller skal dog ikke til Roskilde, men til Keramikfestival i Skælskør!

Der bliver arbejdet på højtryk i værkstedet i Kirke Stillinge gamle mejeri, hvor kunstneren har sin arbejdsplads oven på sit store kunstgalleri. De sidste værker skal glaseres og brændes så de er klar til 10 juli hvor årets største begivenhed i keramikverdenen, når 80 keramikere udstiller og sælger deres keramik i solskinsbyen Skælskør.

Frimærkerne kommer naturligvis med igen i år

Det er nu 3. gang at Finn Møller udstiller på festivalen som trækker besøgende fra hele Danmark, det gode vejr er bestilt og igen i år har han spændende nyheder med. Kunstneren er vel mest kendt for sine keramikfrimærker og der kommer naturligvis også et stort udvalg af de sjove relieffer med. I år bliver de suppleret op med masser af Hovedsager, det nye udtryk som kunstneren har arbejdet med det sidste års tid.

Årets nyhed til Keramikfestivalen

Med udgangspunkt i set kuglerunde glade ansigt, tager kunstneren os med fra små enkle ansigter til at hænge på væggen til Humørkakler og Ure over til minimalistiske skulpturer til ude og inde. Alt sammen med et naivt og humørfyldt udtryk og sjove navne som Jes og Jytte.

I 2023 var nyheden keramik-skamler med en sokkel af genbrugsgummi, dem har jeg naturligvis også med i år, det var sidst år en kæmpe succes, både med 3 på stribe spil og med en humoristisk figur. Mange fandt det morsomt at forene farverig keramik til haven med det praktiske formål at holde en lille pause.

Skammel med Hovedsager

Skamlerne har jeg naturligvis også fortolket med figuren fra Hovedsager og de egner sig perfekt til en lille siddeplads eller som et bord til en kop kaffe eller et glas vin. Og måske kan de bidrage til en lille snak om det gode humør og dagens lille smil.

8-10 tusind mennesker kommer til Keramikfestivalen

Når havnen i Skælskør omdannes til et kæmpe keramikmarked kan alle være med, gæsterne kan prøve at dreje et krus eller en skål, Danmarks Busmuseum kører gratis shuttlebus mellem parkeringen og festivalområdet, der er keramikudstillinger flere steder i byen, f.eks. det gamle rådhus og det Røde Pakhus, der er keramiske spil og lotteri, så sæt masser af tid af til en skøn dag i keramikkens verden.