Sct. Mikkels Sogns Menighedsråd har indstillet Lars K. Bruun, ph.d. som ny sognepræst i Sct. Mikkels Kirke i Slagelse. Han tiltræder den 1. november og indsættes den 10. november.

Lars K. Bruun tiltræder som sognepræst i Sct. Mikkels Pastorat den 1. november 2024, og han får kontor i Sct. Mikkels Kirkelade i Rosengade 4B. Han bliver indsat i Sct. Mikkels Kirke af provst Stefan Lamhauge Hansen søndag den 10. november 2024 kl. 10.00 med en efterfølgende reception.

Lars K. Bruun er 55 år og uddannet teolog fra Københavns Universitet. Han har desuden en ph.d.-grad i teologi fra Aarhus Universitet. Lars K. Bruun har i mange år undervist og forsket i teologi og kristendomshistorie på Københavns Universitet, og han er næstformand for det teologiske censorkorps på universiteterne i Århus og København. Han har desuden været sognepræst i Skovshoved sogn, Gentofte, og i Østervold sogn på Østerbro i København. Senest har han arbejdet som teologisk konsulent i Lolland-Falsters Stift.

»Jeg har det med at blive temmelig begejstret for de teologiske spørgsmål, jeg beskæftiger mig med – og det er som regel en god ting. Teologi er et fascinerende fag med et mægtigt kulturkritisk potentiale. Teologien sætter samfundets og kulturens værdier til debat og har et skarpt blik for de mekanismer, der gør, at vi både som individer og samfund kører skævt af hinanden – det gælder ikke mindst den fordømmelse og nedrakning af andre, som vi alle er eksperter i,« fortæller Lars K. Bruun og fortsætter:

»For mig rummer den kristne forkyndelse først og fremmest et budskab om frihed og håb, fordi den punkterer den selvretfærdighed, som vi i vores usikkerhed bruger en masse krudt på. I stedet får vi at vide, at vi skal læne os ind i en kærlighed, som er ufattelig og ufortjent.«

Lars K. Bruun er præstebarn og er vokset op med kristendommen.

»Præstens børn laver gerne lidt mere ballade for at bevise, at de ikke er fromme. Måske har den impuls aldrig helt forladt mig,« forklarer han og tilføjer:

»Jeg er taknemmelig for den tillid, menighedsrådet har vist mig ved at kalde mig til præst i sognet, og jeg glæder mig meget til at være præst for menigheden i Sct. Mikkels, ligesom jeg ser frem til samarbejdet både med menighedsrådet og med mine præstekolleger og det øvrige personale i Sct. Mikkels kirke.«

Udover Lars K. Bruun, ph.d. består Sct. Mikkels Pastorat af sognepræst Simon Buchwald, sognepræst Katrine Winkel Holm samt diakoni- og korshærspræst Ida Lund.

Sct. Mikkels Sogn er fra 1080, men den nuværende kirkebygning er fra cirka 1333. Kirken ligger på Mikkelsbjerget i Slagelse Midtby og er opkaldt efter ærkeenglen Mikael. Skulpturen Sct. Michael og Dragen af Willie Wulff, der står på Sct. Michaels Plads ved Nytorv, er fra 1933. Den blev skænket til byen af Ny Carlsbergfondet i anledning af kirkens 600-årsjubilæum. De to tårne omkring ærkeenglen Mikael, der ses på Slagelse Kommunes oprindelige byvåben, er efter alt at dømme fra den forrige Sct. Mikkels Kirke.

Lars K. Bruun. Fotograf: Privatfoto