Slagelse Kommune behandler i øjeblikket to sager om VE-projekter ved Rosted. Det drejer sig om hhv. en sag om en solcellepark og en sag om et biogas- og pyrolyseanlæg. På byrådsmødet på mandag d. 23. september skal det besluttes, om der skal igangsættes en længere og omfattende planproces for de to projekter.

Begge projekter har genereret stor lokal opmærksomhed og modstand. Især biogas- og pyrolyseanlægget synes at være fejlplaceret. Det er vores forventning at forhøringen vil bekræfte det.

Derfor er Venstre, Konservative, Radikale Venstre, SF og Nye Borgerlige i Slagelse Kommune enige om at trække i håndbremsen nu, så der ikke arbejdes videre med planlægning for et biogas- og pyrolyseanlæg ved Rosted.

”Vi ønsker at skabe tryghed hos lokalbefolkningen nu, fremfor at sætte en forhøringen i gang – og derfor melder vi det ud nu,” udtaler Knud Vincents, borgmester i Slagelse Kommune og fortsætter:

”Det gør vi for at sikre, at der ikke kommer et forløb præget af usikkerhed og uvished til skade for naboer, lokalbefolkning og bygherre. Derudover så ønsker vi ikke at bruge vores medarbejderes tid, energi og ressourcer de forkerte steder.

Moderne biogas- og pyrolyseanlæg er en del af den grønne omstilling, men skal placeres det rigtige sted. Vi ønsker at placeringen af sådanne anlæg indgår i den strategiske planlægning som en del kommuneplanen i næste byrådsperiode.”

Vi vil anbefale at, vi igangsætter forhøringen omkring solcelleanlægget i Rosted. Her skal afstanden til naboer belyses af opstiller, og der skal arbejdes med visualiseringer, afskærmende beplantning, vildt-korridorer og sikring af sammenhængende naturarealer der understøtter Grønt Danmarkskort. Dertil ønsker vi politisk at opstiller sikrer løbende økonomisk kompensation til naboer og lokalsamfund.

Derudover skal der, sammen med udarbejdelsen af plangrundlaget, gennemføres en miljøkonsekvensvurdering, der belyser planlægningens og anlæggets indvirkning på miljøet. Alt det skal ske, inden der tages stilling til om projektet realiseres.”

Foto: SDL