Skælskør Bibliotek inviterer til en spændende rejse tilbage i tiden med foredraget “Breve fra sejlskibenes guldalder”, hvor vi dykker ned i de gamle sejlskibes fascinerende historie. Arrangementet finder sted den 22. oktober 2024 fra kl. 19:00-21:00, og aftenens foredragsholder er forfatter Ole Sietam, der gennem breve fra sin egen oldefar, kaptajn Hydra-Christensen, vil give os et indblik i livet ombord på de store sejlskibe.

Ole Sietam vil fortælle om sejlskibenes storhedstid og om, hvordan et ægteskab fungerede på sejlskibskår. Vi hører historien om Hydra-Christensen og hans kone Mikkeline, der i deres breve udvekslede tanker og oplevelser fra livet til søs og hjemme i Marstal. Ægteparret sejlede i 29 år på Harboe Rederiernes skibe, den tremastede skonnert ”Herman” og barken ”Hydra”, og denne aften vil vi følge deres rejser verden rundt.

Med den historiske udsigt over Skælskør Havn som kulisse lover det at blive en uforglemmelig aften, hvor fortidens sejlskibe atter lader ankeret gå, og vi drømmer os ud på de syv have.

Ole Sietams bog “Ægteskab på sejlskibskår”, som blev udgivet i samarbejde med Marstal Søfartsmuseum i 2023, vil også være tilgængelig ved arrangementet.

HistorieCaféerne er en del af et samarbejde mellem Slagelse Arkiverne, Slagelse Museum og Slagelse Biblioteker og Borgerservice.

Foredraget holdes den 22. oktober på Skælskør Bibliotek kl. 19. Bestil din billet på slagelsebib.dk. Billetter koster 40 kroner og 20 kroner for medlemmer af Biblioteksklubben.

Vi glæder os til at se jer til en aften tilbage i tiden, når de gamle sejlskibe letter anker og tager os med ud på de syv have. Ohøj og vi ses!

Skibsmodel på Skælskør Bymuseum. Foto: ABW